Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Doua luni de weekend trip-uri de iarna prin Romania, fara ski

Am schiat anul acesta din plin, nu ne plangem, chiar am avut parte de mai mult ski decat anul trecut (cand am prins, la limita, un weekend de ski cu copiii in Italia la Alpe di Siusi si o zi pe partiile din Azuga). In schimb anul acesta am testat din plin cum e ski-ul in pandemie, pe partii prin Elvetia (Gstaad, Adelboden, regiunea Jungfraujoch), si in Bulgaria, la Borovets (unde am testat si o drumetie de iarna inspre varful Aleko). Dar de la inceput de februarie, o data intorsi in Romania, nu am reusit sa testam nici macar o partie: ba erau prea aglomerate pentru pandemia in care ne aflam, ba nu era zapada, ba erau inchise instalatiile, asa cum se intampla des in Sinaia cand e vreme rea. Asa ca, desi deobicei aceasta perioada a anului insemna pentru noi una doua escapade in Alpi, si una doua escapade de ski in Romania, si cu cel putin o evadare de weekend mai inspre caldura (cum ar fi Cipru sau Bari in sudul Italiei), anul acesta a trebuit sa fim inventivi, si iata pe unde ne-am plimbat aproape doua luni de frig in weekend trip-uri din Bucuresti.

Weekend-uri de iarna inghetata in februarie prin Romania

Am inceput explorarile noastre iernatice de weekend cu o excursie cu adevarat inghetata. Am prins -13 grade maxim doua zile prin Harghita, temperatura care insa a venit cu surprize la pachet: cascada termala Toplita inghetata, la fel ca si Lacul Rosu, pe care ne-am si plimbat.

Weekendul urmator a fost aproape la fel de frig, si ne-am refugiat printre muzeele din Ploiesti. Am continuat cu frig, dar de data aceasta in nordul tarii, intr-un weekend prin Moldova – ne era dor de un zbor, si doar cam intern se poate calatori in perioada aceasta peste weekend, am zburat in Iasi, pentru plimbari si o tura la obiectivele interesante din jurul Targu-Neamt.

Babele de Martie, si vreme schimbatoare, din ora in ora, cand iarna cand primavara, in weekend trip-uri prin Transilvania si Valea Prahovei

Babele de Martie le-am prins in Bunesti, in vizita la cateva sate sasesti si bisericile lor frumoase fortificate (printre care si o revedere cu Viscri), la o cazare cu vecini de camera tare inediti si haiosi: Bike Check Inn.

Urmatorul weekend de martie l-am petrecut pe Valea Prahovei, cu plimbari prin Busteni, Sinaia or Breaza, iar vremea nu ne-a lasat sa urcam pe partiile de ski din Bucegi.

Am mai prins o coada de iarna intr-un weekend de jumatate de martie prin Arges, in care am urcat, pe zapada, cu copiii, la Cetatea Poenari, si am admirat Barajul Vidraru pudrat cu ninsoare, ne-am plimbat prin Curtea de Arges, pe la conace din jurul Pitesti-ului si am dormit in casute de lemn pe malul unui lac la Pastravaria Zavoi.

Aproape final de martie, si final de iarna oficial, si primavara s-a aratat in sfarsit la fata, intr-un weekend insorit pe care l-am petrecut prin sudul Romaniei, prin judetele Olt si Teleorman, zone neturistice care insa s-au dovedit pline de comori ce asteapta sa fie explorate.

Voi ce ati mai explorat in lunile acestea iernatice? Ati fost la ski? Ati iesit din Romania? Pentru primavara ce planuri aveti? Daca sunteti in cautare de idei, am pregatit un articol care a iesit neasteptat de lung cu destinatii potrivite de weekend trip din Bucuresti.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare