Sus
  >  Descopera Romania   >  O dupa amiaza pe Valea Oltului: Cascada Lotrisor si Manastirea Cozia

Mica fiind, tin minte concedii de balaceala la piscinele nu tocmai curate pe atunci ale hotelurilor gigantice din Calimanesti si Caciulata. Mare fiind, pe Valea Oltului am trecut mereu in viteza, in general inspre Austria, la ski. De data aceasta insa, in toiul verii, aflindu-ne in zona, am decis sa ne oprim mai in detaliu pret de o dupa amiaza.

 

Cascada Lotrisor, o drumetie usoara pe Valea Oltului

Prima tinta in programul nostru a fost Cascada Lotrisor, in Parcul National Cozia, si avind o cadere de apa de 30 de metri. Catre ea porneste un drum forestier, din drumul national, la cativa kilometri de Calimanesti. Din DN sunt cativa kilometri de parcurs pana la cascada, pe care ii poti strabate si cu masina, dar, lejer, si pe jos, o plimbare agale si placuta de maxim jumatate de ora, de-a lungul Vaii Lotrisorului.

Manastirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Batran

A doua tinta a fost Manastirea Cozia, inapoi la marginea statiunii Calimanesti, situata pe malul raului Olt, ctitorie a lui Mircea cel Batran. Te poti plimba prin curtea cu multe flori a manastirii, vizita biserica din centru, si muzeul din zidurile exterioare, dar si cobora pana la o mica faleza pe malul Oltului, de unde ai o vedere frumoasa cu apa si muntii ce o inconjoara.

Cozia AquaPark, balaceala termala si topogane pe Valea Oltului

Dupa amiaza tarziu, inainte de a porni spre Bucuresti, am intrat pentru o balaceala rapida la Cozia AquaPark, noua aditie acvatica din centrul statiunii, de fapt o modernizare a vechilor piscine, care ar fi fost foarte placut daca nu era excesiv de aglomerat, si de unde insa nu avem nicio poza. Era vara insa, weekend si perioada de concedii. Poate vom reveni sa ne bucuram de apa termala intr-o zi de iarna, cand poate piscinele exterioare si interioare ale complexului vor fi mai putin pline de oameni.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare