Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Pe unde am sarbatorit in alti ani de Revelion cu copiii?

Am scris acest articol inainte de primul Revelion pandemic, la final de 2020, pe cand trecerea intre ani era in continuare sub semnul restrictiilor de deplasare. Asa ca planificarea unei excursii de Revelion a venit la pachet cu alte difficultati decat acelea cu cercetarea vremii si alegerea daca vrei la frig si ski sau cald si inot. Dar toate destinatiile de aici, inainte si dupa Pandemie alese de noi, sunt minunate pentru a sarbatori trecerea dintre ani, cu copiii sau fara.

Revelion cu bebelusa de 4 luni prin Portugalia si Spania

Primul roadtrip si prima vacanta lunga in formula de 4, a fost prin Portugalia si Spania, un roadtrip minunat in care am trecut prin Granada, Algarve, Sintra, Evora, Monsaraz, Porto, Pedras Salgadas, Serpa, Cadiz si Ronda. Una din cele mai frumoase excursii cu copiii, si un loc minunat de mers in orice anotimp.

>> Rezerva si un revelion in Porto, unde este facuta poza de mai sus

Revelion cu copiii in Tenerife, cea mai apropiata de casa si accesibila idee exotica de vacanta de iarna

Anul urmator am revenit pe meleaguri spaniole: intai am vizitat Zaragoza, Madrid si Tara Bascilor, cu Bilbao, San Sebastian si insula Gaztelugatxe, in ultimele zile de decembrie, si pe 1 ianuarie ne-am mutat sa exploram pe indelete insula Tenerife.

>> Cauta si tu cazare in Tenerife

Africa de sud si o trecere intre ani printre animale salbatice si peisaje extraordinare

Am parasit Spania in urmatorul an, si am dus copiii la safari, in Africa de Sud, o amintire inca vie dupa atatia ani in mintea lor. Si nu doar safari, ci si 8 zile in jurul Cape Town, si un final de vacanta la Sun City.

>> Cauta cazare in Cape Town!

Cum sa iti petreci un fantastic Revelion in Vietnam, urmat de vizite in Hong Kong si Macao

Am schimbat continentul anul urmator, si Revelionul ne-a gasit pe meleaguri asiatice, in Vietnam. Imediat apoi ne-am mutat, tot in Asia, in Hong Kong (inclusiv la Disneyland HK– alta amintire draga a celor mici) si Macao.

Revelion si Craciun in emisfera sudica, tocmai hat departe, in Australia

Anul trecut ne-am dus departe. Tocmai hat in Australia, la capatul pamantului. Si a fost minunat! Craciunul l-am facut in Sydney, apoi a urmat o saptamana de la sud la nord prin Tasmania, Melbourne, Great Ocean Road, si, printr-o serie de intamplari, Margaret River si Perth si imprejurimile, in Australia de Vest, inca o saptamana.

Revelion pe plaja in Costa Rica

Primul si cu siguranta nu ultimul revelion pandemic l-am sarbatorit in Costa Rica, dupa ce Craciunul l-am petrecut pe plajele cu apa turcoaz din Aruba. Costa Rica timp de doua saptamani a fost o aventura minunata, cu plaje superbe, vulcani maiestuosi, o capitala cu muzee interesante si paduri tropicale si cascade, pline de pasari si animale exotice. Nu a fost o excursie chiar obisnuita! A trebuit sa vedem unde avem voie sa mergem (conform restrictiilor in vigoare anti-covid) si unde am putut sa mergem (in functie de amaratele orare de zbor, ramase golase din lipsa de turisti). Cum planul nostru facut de multa vreme pentru acest Revelion se anulat, a trebuit sa fim spontani si sa rezervam on the go, asa cum asa eficient ne-a invatat pandemia, raspunsul autoritatilor la ea, si calatoritul distantat social. Dar Costa Rica, cu toate nebuniile si restriciile pandemiei, s-a dovedit atunci o alegere excelenta, asa cum de altfel este pentru orice alt Revelion, nepandemic.

Sri Lanka, si Revelionul pandemic numarul 2, in 2021

Sri Lanka a fost alegerea noastra pentru cel de-al doilea revelion pandemic, speram ultimul. Ca de obicei in pandemie, nu ne-am uitat doar la ce vrem sa vedem si la ce vreme e acolo, ci a trebuit sa gasim destinatia bazindu-ne pe o serie de criterii mai mult sau mai putin arbitrare, dar care cu siguranta nu tineau de noi, precum restrictii interne si restrictii de trecere a granitei, dar si de intoarcere in Romania. In decembrie 2021, Sri Lanka a fost varianta castigatoare! Si nu ne-a parut rau, cu siguranta, am petrecut 3 saptamani minunate prin aceasta insula fascinanta, de la capitala Colombo, la zonele de coasta, dar si la cele montane, printre safari-uri, drumetii, hoteluri deosebite si vizite culturale, totul in masina noastra inchiriata, conducind pe cont propriu.

Revelion fara copii, pe barca, in Antarctica tocmai

Anul trecut am plecat, in premiera, fara copii de Revelion. Am luat decizia cu inima grea, dar era singura perioada in care puteam sa ne rupem de la internet garantat si de viteza cateva saptamani. Si am pornit, timp de o luna, pana in Antarctica si inapoi. Despre cum a fost in Antarctica, la ce sa te astepti de la o croaziera aici, cum sa te pregatesti pentru al Saptelea continent, cum a fost o noapte dormita chiar pe zapada, la cort, dar si despre stopurile in Insulele Falkland, South Georgia, Elephant Island, si in Punta Arenas la dus si la intors, am povestit pe indelete in articole dedicate.

Revelion si vacanta de iarna la cald in Caraibe

Trecerea intre 2023 si 2024, si intreaga vacanta scolara de iarna a copiilor, am petrecut-o in Caraibe, printre 6 insule superbe. Revelionul chiar ne-a prins in Barbados cea cu plaje turcoaz, dar am poposit, pe rand, pret de mai multe zile, si in Trinidad&Tobago, Dominica, St Lucia, St Vincent si Grenada.

Tu ce planuri de Revelion ai pentru acest an?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare