Sus
  >  Calatorii cu copii   >  5 sfaturi pentru calatorii in aceasta iarna in pandemie

Unii dintre noi au calatoriile in sange, si ne sunt stil de viata. Si se poate calatori si in pandemie, daca ai grija la cateva aspecte.

Update: am scris acest articol la final de 2020, dar si 2021 se termina tot in plina pandemie, si sfaturile de mai jos sunt la fel de actuale si acum. Calatoriti in siguranta!

Calatoreste distantat social in aceasta iarna de pandemie

Nu pleca in grupuri, nu inchiria o vila pentru 10 familii, chiar daca va cunoasteti de mici, nu participa la petreceri de Revelion ori alte feluri de evenimente aglomerate. Am mai vorbit despre moduri de a calatori distantat social si in siguranta imediat dupa terminarea lockdown-ului, si lista se mentine in picioare si acum, 7 luni mai tarziu. Cel mai bine in pandemie se calatoreste strict cu familia apropiata, cea cu care si locuiesti, si atat, cu atentie la destinatia si cazarea alese.

Stai cat mai mult in aer liber!

Este iarna, dar tot se pot gasi activitati in aer liber. Face bine la sistemul imunitar, si sunt sanse mult mai mici sa iei vreo boala. Multe trasee montane de exemplu sunt deschise si in anotimpul rece – nu uita insa sa te echipezi corespunzator muntelui si anotimpului (intereseaza-te de starea traseelor pe timp de iarna la Salvamont, dar si inspira-te din o lista cu trasee pe Valea Prahovei sau cu destinatii montane accesibile pentru o zi din Bucuresti). Ba chiar sunt destule optiuni de a merge la cald in aceasta iarna, in locuri unde statul afara nu e o problema si soarele e din belsug: Hurghada si Valea Nilului din Egipt, safari in Tanzania si Zanzibar si Costa Rica fiind doar cateva dintre destinatiile calde deschise fara restrictii romanilor.

Nu uita acasa, cand pleci intr-o calatorie, trusa de medicamente, termometrul, ba chiar si un oximetru

Este pandemie totusi, si pot aparea blocaje neasteptate. Daca urmezi un tratament, ia din medicamentul respectiv mai mult decat este necesar la tine. Ia si medicamente de prim ajutor. Nu strica nici un termometru sau oximetru, nu ocupa mult spatiu in bagaj!

Studiaza din vreme situatia epidemiologica si restrictiile de la destinatie

Este bine sa poti anticipa macar un pic evolutia epidemiologica de la destinatie, dar si intereseaza-te care sunt restrictiile pentru a sti la ce sa te astepti o data ajuns. Valabil nu doar pentru calatoriile in alta tara, ci si intre regiunile Romaniei.

Intereseaza-te bine de conditiile de intrare si reintoarcere in tara, in caz ca pleci in calatorii peste hotare in aceasta iarna

Condiile si restrictiile se schimba brusc, asa ca intereseaza-te si din timp, dar si imediat inainte de plecare, de toate conditiile de intrare in alta tara. Aici am gasit o lista foarte buna de 10 destinatii in care poti calatori la caldura iarna 2020 fara carantina (au ramas aproape toate actuale si in 2021), dar fiind pandemie lucrurile se pot schimba rapid, asa ca mereu verifica si sursele de informare oficiale.

Si in final, nu uita sa adopti si in calatorii, dar si acasa, un stil de viata sanatos, cu multa miscare, mult aer liber, mancare sanatoasa si preocupari active! Mentine-te curios, si bucura-te de ce e in jurul tau, fie ca esti in cea mai exotica destinatie, fie la o simpla plimbare prin orasul care iti este casa!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare