Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Safari cu copiii in Yala National Park, Sri Lanka

Copiii nostri sunt innebuniti dupa safari-uri, si ii ducem cat de des putem in astfel de aventuri. Am fost deja la astfel de expeditii in Africa de Sud, in Parcul National Etosha din Namibia, dar si intr-o superba aventura salbatica de o saptamana prin Tanzania. Asa ca era aproape obligatoriu sa facem cel putin un safari in traseul nostru de 3 saptamani prin Sri Lanka, inceput in Colombo, in care am condus pe cont propriu si am descoperit si 5 hoteluri deosebite. Si am ales sa mergem in Parcul National Yala, unde am poposit timp de 2 nopti.

>> Rezerva si tu o camera la Cinnamon Wild Yala in Parcul National Yala

Cum a fost experienta noastra de safari in Yala in Sri Lanka?

Am rezervat safari-ul de dimineata, direct de la hotel. Puteai opta pentru excursie de dimineata, la rasarit, de dupa amiaza sau pentru toata ziua. Cum mai aveam si alte activitati planificate pentru ziua respectiva, am optat pentru varianta matinala.

Astfel, esti trezit in jur de ora 4 dimineata, si dupa un mic dejun compus din cafea si cateva gustari, te indrepti catre masina de safari.

De la hotelul nostru pana la intrarea in Parcul National Yala drumul a durat aproximativ 20 de minute. Dar chiar daca inca nu esti inca intrat in parcul national, poti considera ca ti-a inceput deja safari-ul. Bivoli de apa stau lenesi in lacuri de o parte si de cealalta a drumului, si chiar si elefanti se mai aventureaza pe aici.

Prima oprire am facut-o pe malul unuia dintre multele lacuri din parc, pentru a admira rasaritul. Alaturi de noi din apa si un crocodil privea lenes cum se lumineaza de zi.

Au urmat multe alte lacuri, pe malul carora am vazut pasari, crocodili, si bivoli de apa. Ba chiar o balta mai mare am vazut-o plina ochi de bivoli la balaceala. Dar cel mai frumos a fost un lac de dimensiuni generoase, plin de copaci fara de frunze, ce ne-a amintit de Namibia.

Momentul maxim al zilei a fost insa cand un pui de elefant si mama sa ne-a blocat drumul agale. Tot pui, dar de daca aceasta de bivol de apa, ne-a intersectat drumul inainte de plecarea din parcul national. Intoarcerea la hotel a fost in jurul orei 10, la timp pentru a mai prinde bufetul de mic dejun.

Ce mai poti face langa Yala National Park?

Pe drum spre cazarea noastra din Yala am oprit intr-un punct de belvedere pentru fruit bats, lilieci imensi agatati. Sute de lilieci imensi atarnati de crengile unor copaci, o priveliste interesanta si usor infricosatoare.

Dar cel mai interesant a fost pentru noi sa descoperim plaja salbatica ce e granita cu oceanul a parcului national. O plaja senzationala, cu nisip fin si dune, valuri mari si peisaje superbe.

Hotelul in sine a fost o distractie: am ales sa ne cazam la o casuta din Cinnamon Wild Yala, si intre safari si plimbare pe plaja copiii au stat in special in piscina, dar si pe malul lacului observind vecinii: cei doi crocodili care traiesc aici. 

Nu doar crocodili poti vedea direct de pe cararile hotelului. Cinnamon Wild Yala e cunoscut pentru incursiunile elefantilor drept prin receptie ori zona de mic dejun.

>> Rezerva si tu o camera la Cinnamon Wild Yala in Parcul National Yala
>> Citeste despre intreg traseul nostru de 3 saptamani de roadtrip prin Sri Lanka
>> Vezi hoteluri deosebite testate de noi
>> Cum este sa conduci pe cont propriu in Sri Lanka?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare