Sus
  >  Destinatii   >  America Centrala   >  Pe unde am sarbatorit Valentine’s Day sau Dragobete, dar si ce calatorii am facut in februarie in ultimii ani

Imi arata facebook si telefonul amintiri din ultimii ani, cam pe unde am fost la jumatatea lunii februarie, si am zis ca nu strica sa imi pun in ordine amintirile, si sa facem o mica lista de recomandari de destinatii si calatorii pentru Valentine’s Day.

In pas de tango prin Buenos Aires si Argentina

Poate cel mai romantic loc in care poti petrece Valentine’s Day este in orasul tango-ului, in Buenos Aires. Am petrecut cateva zile in ritmuri de muzica in capitala Argentinei, urmate de o excursie de neuitat in Patagonia argentiniana, si prin Torres del Paine si Puerto Natales in Chile (dar si un mic roadtrip prin Uruguay).

Calatorii prin America de Sud de Valentine’s Day: Am sarbatorit luna iubirii sus pe Huayna Picchu

In februarie anul trecut am fost la jumatatea lui februarie intr-o excursie prin America de Sud. Am poposit intai in Bogota, apoi in Lima, ca sa ajungem in Cusco si fantastica zona din jurul sau. Iar fix de Valentine’s Day eram sus pe Huayna Picchu, unul din cele mai grele hike-uri pentru mine (nu ca efort depus, ci ca… frica de inaltime), si admiram Machu Picchu de sus. Excursia s-a incheiat cu un scurt popas in Panama.

Calatorii in mijlocul oceanului: Explorind de Valentine’s Day insula de nord din Noua Zeelanda

In 2018 Valentine’s Day ne-a prins hat departe, peste mari si tari, la capatul lumii, in Noua Zeelanda. De 14 februarie eram in Bay of Islands, la nord de Auckland, si in continuarea calatoriei am coborat pana in Wellington, am facut Tongariro Alpine Crossing, o drumetie de o zi fabuloasa, si am explorat Rotorua si White Island.

Pe schiuri de Valentine’s Day: Bad Gastein si o saptamana de ski in Austria

Februarie este luna ski magic in Alpi, asa ca nu se putea macar o data in ultimii ani sa ne fi prins Valentine’s Day pe skiuri. In 2017 eram in Bad Gastein, la schiat si balacit in ape termale. Ba chiar, pentru ca nu ne-au ajuns puzderia de ape termale si partii din Bad Gastein, am dat o fuga si in Kaprun pentru o zi.

Valentine’s Day inghetat intr-o Harghita inghetata

In 2021, fix de 14 februarie, am avut parte de o experienta inghetata deosebita. Am mers pentru un weekend intr-o Harghita inghetata la -13 grade, dar in acelasi timp insorita, si am putut admira doua fenomene naturale rare: cascada mezotermala Toplita inghetata si Lacul Rosu deasemenea bocna.

Ia sa vedem acum, voi pe unde ati mers in anii trecuti de Valentine’s Day sau in februarie, si ce calatorii planificati, visati sau recomandati anul acesta?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare