Sus
  >  Destinatii   >  Excursie prin Noua Zeelanda: 1 zi in Auckland

In februarie, in loc de anuala noastra excursie de ski prin Europa, am schimbat un pic lucrurile si am ajuns pentru o saptamana in insula de nord din Noua Zeelanda, pe care am inceput-o in Auckland.

In cautarea unui restaurant in Auckland

Bineinteles, primul obiectiv a fost orasul in care am aterizat, cel mai mare oras din nordul insulei de nord: Auckland. Desi dupa un zbor de 10h si ceva, nu ne-am culcat, pentru a ne putea obisnui mai bine cu noul time zone, asa ca imediat ce ne-am cazat la un hotel pe malul apei, in port, am pornit la plimbare.

Intai si intai, ne-am plimbat pe faleza, cautind un restaurant pentru a ne potoli foamea de dupa zbor. Spre norocul nostru, foarte aproape de hotel era un sir de restaurante foarte bune, chiar inscrise in top 50 restaurante din Noua Zeelanda.

Sky Tower, 328m deasupra Noii Zeelande

Apoi, tinta noastra principala din prima noastra zi pe taram nou a fost Sky Tower, turnul de 328m din centrul orasului Auckland, de la inaltimea caruia am putut mai bine sa ne orientam in jur, si sa vedem cam cum este relieful inconjurator.

Cand toata lumea din Auckland pare ca face sport, si doar tu te plimbi

Din turn zarisem un parc gigatic, doar verde, care parea foarte populat. Catre el ne-am indreptat cum am coborat, Victoria Park pe numele sau, un teren gigantic destinat diferitelor tipuri de sporturi, in care parea ca intreaga populatie a orasului iesise pentru diferite activitati sportive organizate. Erau zeci de echipe care se intreceau, grupuri de fitness in aer liber, oameni care se antrenau individual. Noi practic eram singurii care doar ne plimbam!

Silo Park – spatiu urban neconventional

Pasii apoi ne-au purtat inapoi pe malul apei, intr-un altfel de parc: Silo Park. Numele ne-a aduc aminte de Silo Hotel din Cape Town, si practic asa chiar si era, amandoua locurile, pe malul apei, fiind exemple de colosi industriali reciclati in mod inteligent.

Silo Park este format din zona dintre cateva silozuri de cereale, scoase din uz, pictate colorat si acum transformate in decor urban, in timp ce Silo Hotel este un siloz gigantic transformat in muzeu de arta moderna si hotel de lux.

Am continuat apoi de-a lungul unui pod batant, printr-o marina. Ne-a placut mult efervescenta zonei, si nu ne puteam abtine sa nu o comparam cu Victoria&Alfred Waterfront din Cape Town, vizitata nu de mult, in cadrul excursiei noastre de 2 saptamani de Revelion prin Africa de Sud.

Seara ne-a prins tot prin port, la una din terasele ce puncteaza malul apei. A doua zi aveam sa continuam explorarea aceste noi tari fascinante.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare