Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  La pas prin Bucuresti cu copiii: Tiriac Collection

Azi va povestesc despre unul din cele mai atipice si interesante muzee din Bucuresti: Tiriac Collection, si o vizita aici cu copiii.

Poate cele mai multe masini laolalta vezi in Bucuresti in vreo parcare de mall, iar cele mai fita pe Dorobanti la o cafea. Dar cele mai cool, colorate si impresionante laolalta sunt cu siguranta la Tiriac Collection, expozitie situata vizavi de Baneasa Shopping (usor de combinat intr-o vizita cu Gradina zoologica Baneasa).

O colectie impresionanta de masini la Tiriac Collection

Nu sunt mare fan masini, sa fiu impresionata de vreuna pe strada vreodata, si recunosc ca am plecat catre Tiriac Collection cu gandul ca este o iesire pur si simplu pentru cei mici, usor impresionabili de orice pe patru roti. Insa de cum am incaltat botoseii care sa protejeze podeaua lucioasa a marii sali de expozitie, recunosc ca am fost data pe spate. Si de masini, 150 in total, asezate astfel incat de la intrare le poti cuprinde pe toate deodata cu privirea, dar si de cum este conceputa si pusa in scena expozitia.

Cred ca am petrecut peste o ora printre masini, in conditiile in care expozitia are doar o sala si cateva alei printre exponate, dar copiii au fost efectiv in extaz. Au vazut masini vechi, colorate pastel, masini de pompier, de inghetata si popcorn vintage, masini cu doua locuri, aproape in miniatura, si preferata Emei, o masina roz-roz-roz, pe care a incercat sa o fure si sa o bage in buzunar pentru acasa.

 

Am mai fi stat, dar cei mici devenisera insistenti in a dori sa mangaie superbele masini, asa ca am grabit iesirea. Este interzis sa le atingi, poti doar sa le admiri, pentru a nu le lua din lucire si a strica efectul intreg al expozitiei.

Dupa cum am spus, in total sunt 150 de masini, vechi (unele chiar de la 1899), dar si de fabricatie recenta, in toate culorile curcubeului, unele cu premii, fiecare cu detaliile trecute pe o placuta in fata. Este singura colectie din lume cu cele 6 Rolls Royce Phantom produse până în anul 1972, dar si cu masini cu stapani anteriori celebri (printre care si Sir Elton John), si este un muzeu, experienta complet originala in Romania, care merita cu prisosinta vizitat (si da, este mai impresionant chiar decat Muzeul Ferrari de la Maranello).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare