Sus
  >  Destinatii   >  America Centrala   >  Plimbari prin America Centrala: Zgarie nori si istorie in Panama City

Prima destinatie in care am pasit in America Centrala, acea fasie de pamant ce separa doua oceane si uneste doua continente a fost Panama si a sa vibranta capitala, Panama City.

Zgarie norii aliniati de-a lungul marii sunt primii pe care ii remarci in Panama pe cand avionul este pe cale sa aterizeze. Insa cel mai celebru loc al acestei tari ce incepe din partea sudica fasia de pamant ce uneste cele doua Americi este un canal, celebrul Canal Panama, ce uneste doua oceane.

Cine oare nu a auzit de Canalul Panama? Ii poti afla din secrete la mai putin de jumatate de ora de centrul Panama City

Asa ca fix de acolo ne-am inceput vizita de o zi prin Panama City. Cel mai bun loc pentru a vizita Canalul Panama daca nu ai 5-7ore la dispozitie pentru o croaziera intre cele doua oceane, prin toate ecluzele canalului, este la ecluza Miraflores, de unde ai o panorama cu canalul in ambele directii, dar si poti afla informatii interesante despre istoria acestui loc, in cadrul muzeului interactiv deschis aici.

Casco Viejo, case coliniale si atmosfera vibranta in centrul vechi al Panama City

De pe marginea canalului pana in centrul vechi, Casco Viejo, faci cu masina in jur de un sfert de ora, si acolo am poposit in continuare in vizita noastra in Panama City. Casco Viejo este fostul centru al orasului, actual centru turistic, cu case coloniale, colorate, cu balcoane de-a lungul tarmului marii, si cu o atmosfera boema ce pare mai degraba desprinsa din Cuba. Mai ales ca orice bar sau cafenea te va intreba daca vrei un Mojito sau doua. Magazinele in schimb au o ampla oferta de palarii de Panama, rochii colorate sau decoratiuni tribale, vandute uneori de femei purtind costume traditionale ale populatiei locale din jungla ce acopera mare parte din aceasta mica tara.

Panama Vieja, o alta fila de istorie

O alta fila din istoria Panama este in capatul celalalt al actulului oras, in sit-ul arheologic Panama Vieja, fostul oras din secolul 16, incendiat si parasit, acum important vestigiu istoric.

Plimbare la apus pe faleza Panama City, strajuita de zgarie-nori

Faleza lunga a orasului, impanzita de parcuri si locuri urbane de relaxare, este perfecta pentru o plimbare la apus, urmata de o balaceala in una din multele piscine ce servesc hotelurile din zona centrala a orasului.

Am stat doar o zi in Panama, si ne-am plimbat doar prin Panama City; planuim insa sa revenim, cu alta ocazie in America de Sud, dar si pentru a explora fantastica flora si fauna a Americii Centrale, prin jungla si vaile dintre oceane.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare