Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cum a fost cu copiii la SPA Complex Belchin Spring?

Mereu putem sa ne bazam pe Bulgaria pentru piscine termale pe placul intregii familii, si de data aceasta am decis sa vizitam un mic loc cu ape termale unde vroiam demult sa ajungem: satul Belchin si izvoarele sale, la poalele muntelui Rila, langa statiunea montana Borovets. Si am ales sa ne cazam la cel mai nou resort cu piscine si ape termale de aici, SPA Complex Belchin Spring (rezerva aici).

Cum ajungi la SPA Complex Belchin Spring?

Din Bucuresti faci aproximativ 5h30 pana la Belchin Banya, micul sat cu ape termale in care se gasesc si resorturile cu piscine, precum SPA Complex Belchin Spring. Dar poti face escale pe drum, de exemplu la Lukovit, Pleven or Sofia. Noi am ales sa dormim o noapte intermediara la Seven Generation Winnery langa Ruse, deoarece am plecat foarte tarziu vineri seara din Bucuresti, si sa mancam a doua zi la pranz in Pleven, unde gasesti restaurante bune (de data aceasta am ales sa poposim la Life Restaurant). La intoarcere am oprit in Ruse pentru pranz, pe malul Dunarii.

Cum sunt piscinele la SPA Complex Belchin si ce mai poti face cu copiii?

O curte mare adaposteste 4 bazine cu ape la diferite temperaturi, si jeturi de jacuzzi, o piscina mare, dar si o piscina mica, de copii, cu topogane. Inauntru ai inca o piscina de dimensiuni generoase, toate cu apa termala, calda si placuta. In plus, din piscine ai priveliste catre varful Musala si muntele Rila, dar si catre cetatea Tsari Mali Grad.

>> Vezi ofertele la SPA Complex Belchin Spring

Copiii au adorat absolut toate piscinele si bazinele, dificultatea consta in a alege unde sa stai. Fiind perioada caniculara, cat era soarele sus pe cer am preferat sa stam mai mult inauntru (unde este amenajata si o zona de spa, cu saune si pereti de sare roz), iar dimineata si inspre seara am testat pe rand tot ce oferea zona de afara.

Langa piscine era amenajat si un loc de joaca, ocupatie in timpul cinei, pe care am servit-o doar la hotel (desi la 15 minute departare Borotvets are multe optiuni culinare, daca te plictisesti de ce ofera hotelul). Exista si un mic loc de joaca indoor in restaurant.

Seara, dupa cina, am avut, timp de cateva minute, chiar si artificii deasupra complexului si piscinelor!

Alta optiune luata in calcul de noi, tot cu piscine cu ape termale, este la 1km distanta: Spa Hotel Belchin Garden, desi Spa Complex Belchin, cel la care am stat noi, este mai nou si mai aerisit, pot spune dupa ce le-am vazut pe amandoua.

Ce mai poti face in Belchin si in jur?

Belchin e la 15 minute de Borovets, asa ca e o destinatie minunata si de iarna, cand poti combina ski-ul sau drumetii pe zapada pe partiile de pe muntele Rila cu ape termale dupa amiaza. Vara ai si mai multe optiuni! Drumetiile pe Rila sunt cu adevarat spectaculoase! Cel mai inalt varf din peninsula Bancalnica, varful Musala, nu este foarte greu de cucerit, iar cel mai cunoscut traseu din Bulgaria este tot pe Rila: Cele 7 lacuri. Pe timp de iarna, noi am facut o drumetie pana pe Varful Aleko, si apoi de la Yastrebets pana in Borovets, doua trasee foarte faine pe zapada.

Cel mai fierbinte geyser din Europa (mai fierbinte chiar ca cele din Islanda!), si singurul din zona continentala, la 103 grade celsius, se afla in satul (cu multe hoteluri cu apa termala) Sapareva Banya, la poalele muntelui Rila. In jurul sau este construit un parc, iar geyserul, a carui apa poate urca pana la 18m, este amenajat precum o fantana, cu statui.

Manastirea Rila e la o ora si un pic de Belchin, un obiectiv UNESCO care merita o vizita cu siguranta.

Sofia este la o ora si ceva distanta de Belchin, si e o escala foarte placuta, din toate punctele de vedere, de exemplu: poti face trasee pe Vitosha, ai o gama larga de restaurante delicioase, iar cei mici vor adora Muzeiko, muzeul copiilor.

Chiar in Belchin, este de vizitat cetatea Tsari Mali Grad (este insa inchisa luni si marti, asa ca noi nu am mai apucat sa o vizitam), la care se urca via un funicular.

>> Vezi ofertele la SPA Complex Belchin Spring

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare