Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Recomandari de cazari faine prin judetul Buzau

De la Vulcanii noroiosi la asezari rupestre, de la manastiri la muzee, de la lacuri la tabere de sculpturi, Buzau este un judet foarte ofertant pentru cei care vor sa il exploreze. Am povestit intr-un alt post, pe larg, ce poti vizita in judetul Buzau, iar acum vreau sa fac o lista mai detaliata, de cazari faine, recomandari de pensiuni sau hoteluri, testate, prin judetul Buzau.

>> Citeste intai ce poti vizita (cu copii sau fara) prin judetul Buzau

Cazare in judetul Buzau in mijlocul padurii

Am doua astfel de recomandari pentru voi, de cazari departe de zgomotul oraselor si al soselelor. Dar cu siguranta printre dealurile, padurile si muntii din Buzau se mai gasesc si alte asemenea locuri minunate de cazare, si pe masura ce voi descoperi si altele, le voi adauga listei.

Cetatuia, o pensiune frumoasa in Buzau, cu restaurant si loc de joaca, intre copaci

Nu departe de tabara de sculptura Magura si Manastirea Ciolanu, pe un drum ce serpuieste prin padure, ajungi la Cetatuia, o pensiune frumoasa, cu restaurant bun, care ne-a impresionat si prin locul de joaca si de relaxare. Chiar langa este si Schitul Cetatuia.

>> Rezerva o noapte la Cetatuia

Cabana Hadar, in mijlocul muntelui, un loc aparte de cazare in Buzau

Daca vrei liniste desavarsita, nu trebuie sa mergi decat pana la Cabana Hadar. Drumul este forestier, prin padure, dar o data ajuns acolo vei avea toate facilitatile, dar in mijlocul naturii. Poti porni de acolo pe trasee, are restaurant propriu, dar si loc de joaca si posibilitati de relaxare si recreere.

>> Citeste despre cum a fost cu copiii in mijlocul padurii la Cabana Hadar

Complex Magura, cazare foarte accesibila cu masina, cu un mare loc de joaca, aproape de multe obiective turistice din Buzau

La Magura ne-a placut si mancarea, dar si locul de joaca. Este foarte usor de ajuns, fiind chiar la drumul principal, dar in acelasi timp curtea complexului, mare, este ferita de orice, si foarte verde. Copiii au fost tare incantati de locul de joaca!

>> Rezerva o noapte la Complex turistic Magura

Relaxare si cazare intr-o ferma, in judetul Buzau

Noi am stat la doua astfel de ferme: Ferma Dacilor, la limita cu judetul Prahova, si Ferma de sub Penteleu. La ambele, copiii au spatiu amplu de alergat, pot sa intalneasca tot felul de animalute simpatice, ai posibilitatea de a pleca in drumetii, si seara esti asteptat cu mancaruri delicioase, traditionale.

>> Citeste despre cum a fost cu copiii la Ferma Dacilor si Ferma de sub Penteleu
>> Cauta oferte la Ferma de sub Penteleu

Cazari inedite in Buzau

Chiar daca si cele de mai sus par inedite, parca e si mai original sa dormi intr-un butoi sau intr-o hruba de ursi, nu e asa? Trebuie sa recunosc ca imi plac teribil astfel de cazari deosebite, si am testat destule in Buzau. De altfel, nu doar prin judetul acesta le vanez, ci prin toata tara -> vezi in ce alte casute de spiridus am stat pana acum.

Hruba Ursilor, cazare intr-un barlog jumatate sub pamant, la poalele celui mai inalt munte din Buzau

La margine de padure, la poale de munte, deasupra unui rau, acolo vei gasi hrubele ursului. Sunt parte din complexul Vadoo, si noi ne-am refugiat acolo un weekend, de caldura din Bucuresti.

>> Citeste despre cum a fost la Hrubele ursului (Bear’s Cottages) si rezerva si tu o hruba

Cazare o noapte La Butoaie, intre viile din Buzau

Cand era Lucas mic am petrecut un weekend superb prin Buzau, dormind intr-un butoi, in mijlocul unei vii, pe Domeniile Rosca. A fost una din cele mai simpatice cazari avute vreodata, o experienta interesanta pentru intreaga familie.

>> Citeste despre experienta dormitului La Butoaie

Casute de chirpici, pictate – un concept interesant de cazare la Cob Village, in Berca, Buzau

Un alt weekend in Buzau l-am petrecut in casute de chirpici, cu decoratii pictate, intr-un sat eco, Cob Village. Este situat in Berca, deci foarte aproape de Vulcanii Noroiosi, pe care i-am revazut cu drag, copiii adora sa se plimbe prin acel peisaj selenar.

>> Rezerva o noapte la Cob Village
>> Citeste despre cum a fost cu copiii in satul eco de chirpici

Inca pe lista noastra de cazari de testat in Buzau – Conacul Grigorescu

Construit în 1930  în stil neo-brâncovenesc , Conacul Grigorescu a fost salvat de la ruină de actualii proprietari. Aceștia l-au restaurat cu grijă și atenție în dorința de a readuce la viață cât mai mult din frumusețea originală și au construit în jurul său și spații de cazare pentru oaspeți. De reținut că în prezent nu este muzeu și nu poate fi vizitat.

>> Conacul Grigorescu este inca pe lista noastra de cazari de testat intr-un weekend viitor in Buzau, dar puteti citi experienta familiei On My Way.

Voi ce cazari faine ati gasit prin Buzau? Ne puteti face vreo recomandare pentru data viitoare cand revenim sa mai exploram prin zona?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare