Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Ruse si o plimbare cu copiii de weekend peste granita in Bulgaria cu multe trenulete

Ruse mi se pare o destinatie minunata pentru o zi de weekend (sau chiar si doar o dupa amiaza), din Bucuresti, cu copiii sau fara. Se ajunge extrem de rapid si usor din Bucuresti, practic doar trecind granita in Bulgaria, si in zona sunt o gramada de atractii ce merita vizitate.

O noua zi de weekend cu copiii in Ruse si o vizita la Muzeul Transporturilor

La inceputul verii acesteia am traversat intr-o zi de weekend Dunarea la Giurgiu, pentru a face cea de-a treia plimbare in ultimii 2 ani prin Ruse si imprejurimi (ce am facut si vizitat in primele 2 incursiuni in zona Ruse aici).

De data aceasta, prima noastra tinta pe ordinea de zi a fost Muzeul Transpoturilor, care, intr-o fosta gara, adaposteste mai multe locomotive si vagoane care pot fi vizitate inauntru (noi am prins si o ghida, care ne-a povestit, in engleza, despre istoria trenurilor si a garii).

Vechea gara Ruse se gaseste chiar pe malul Dunarii, deci de la muzeu in 2 minute poti ajunge (traversind o sina de tren ce parea dezafectata) pe o faleza lata numai buna de plimbat.

La 20 de minute de Ruse: Orlova Chuka, una din cele mai frumoase pesteri din Bulgaria

Dupa ce micul shopaholic s-a distrat urcind si coborind din vagoane sau de alergat pe malul Dunarii, am pornit in afara orasului Ruse, la aproximativ 20 de km, catre Orlova Chuka, una dintre cele mai lungi si frumoase pesteri din Bulgaria. Pe drum ne-au iesit in cale ciresi plini de cirese rosii si coapte, si am oprit pentru o mica sesiune de cules de fructe.

Orlova Chuka este situata la marginea Parcul Natural Rusenski Lom, strabatut de canionul si raul cu acelasi nume. Tururile sunt doar ghidate, si la aproximativ 40-50 minute unul de celalalt.

Din pacate insa, sunt ghidate doar in bulgara, insa ghidul, vazind ca sunt si romani in grup, ne arunca si cate un cuvant explicative in engleza la aproximativ 5 minute de discurs in bulgara. Si oricum, pestera era spectaculoasa si fara prezentare, iar liliecii (peste 10 000 traiesc in pestera) au reusit sa ne impresioneze si fara introducere vorbita.

De la pestera, pe cararea in trepte care urca inapoi la masina, poti face un mic ocol pana la un punct de panorama asupra canionului.

Taverna Chiflika, unde revenim mereu cu drag sa mancam cu copiii in Ruse

Dupa cele 2 obiective vizitate cu succes, ne-am intors in Ruse, sa luam o masa. Data trecuta mancasem (foarte bine!) la restaurantul Panorama aflat la ultimul etaj al hotelului Riga. De data aceasta am optat insa pentru o locatie in centrul orasului, taverna Chiflika, cu preparate traditionale, situata, spre marea distractie a lui Lucas, vizavi de o piata cu un loc de joaca.

Si tot nu am epuizat tot ce ne poate oferi zona Ruse. Ne vom intoarce pentru cetatea Cerven, dar si pentru un hike amanuntit prin canionul Rusenski Lom.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare