Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Weekend de inceput de vara cu copiii in Rimini si San Marino

O prognoza extrem de ploioasa de 1 mai in Romania ne-a facut sa schimbam in ultimul moment planurile de weekend prelungit. Am aruncat un ochi pe destinatiile existente la capatului unui zbor scurt cu avionul, si am ales last minute sa mergem in Rimini (zbor de 1h40min in Bologna, cu wizz).

Nici ca se putea o destinatie mai buna pentru un weekend impreuna cu cel mic! Rimini este poate statiunea la mare cea mai kid friendly din Adriatica. O plaja lunga si lata, cu intrare lina in apa. Cu locuri de joaca la tot pasul (la o plimbare pe seara pe faleza aproape ca nu reuseam sa inaintam, la fiecare 10 metri Lucas zarea cate un topogan si/sau leagan ce trebuiau incercate). Cu numeroase parcuri de distractii in apropiere (noi am fost in 2). Cu o roata gigant, numeroase distractii motorizate si un delfinariu in imediata apropiere.

2 mari parcuri de distractii sunt aproape de Rimini

In prima zi am ajuns pe la pranz, si am ales sa ne petrecem dupa amiza la unul din cele 2 parcuri mari de distractii situate in imediata vecinatate a orasului Rimini: Italia in Miniatura. Toate cladirile importate din Italia, plus numeroase altele din Europa, sunt reproduce la scara miniaturala aici.

Printre ele circula mini-trenulete si mini-vaporase, spre marele amuzament al copiilor. In jurul lumii in miniature, te asteapta si alte distractii, cum ar fi o plimbare cu barca prin o Venetie pictata sau cu masinuta prin povestea lui Pinocchio.

Roata gigant din Rimini, distractie pentru copii

Seara ne-am plimbat pe faleza pana la roata gigant (inalta de 60m) ce domina plaja, cu care ne-am dat spre marea incantare a celui mai mic fan de roti uriase.

Pe drumul spre si de la roata mare am oprit la fiecare loc de joaca sarit in calea noastra.

Cu copiii pe plaja din Rimini

A doua zi ne-am inceput-o pe plaja. Apa era inca rece, asa ca o baie complete nu a fost posibila, dar ne-am amuzat plimbandu-ne pe nisip si bagind picioarele in apa.

Fiabilandia, un alt mare parc de distractii testat de noi cu copiii langa Rimini

Apoi am ochit un alt parc de distractii ce parea promitator pentru Lucas, Fiabilandia, si ne-am petrecut si acolo cateva ore, printre atractii cum ar fi plimbatul cu dragonii pe rau sau prin casa vrajitorului Merlin cu bufnitele.

San Marino, o tara intreaga la 30 de kilometri de Rimini

Dupa un pranz pe malul lacului din centrul parcului de distractii (la care surprinzator – pentru un parc de distractii – mancare a fost buna si nu stil fast food) ne-am indreptat catre… o alta tara. Adica San Marino, aflata la 30 de km de Rimini. Ne-am plimbat pe stradutele intortocheate ale centrului vechi, printre roboti ciudati si haiosi (era o expozitie cu aceasta tema in aer liber, la fiecare colt de pandea un monstru inedit de metal), si am admirat peisajele inverzite de pe zidurile cetatii.

Unde ne-am cazat cu copiii in Rimini?

In ultima zi ne-am mai plimbat un pic prin parculetul hotelului (Grand Hotel Rimini, unde ne-am cazat pentru acest weekend in Italia), am vizitat locul de joaca indoor al sau, am mai dat o fuga de 1h pe plaja, ne-am mai ciocnit de cateva topogane si am pornit inapoi spre aeroport.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare