Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Travel with toddlers: Un weekend la Ruse

Weekendul trecut am decis sa facem o iesire scurta din Bucuresti, aproape, de sambata pana duminica. Ne-am tot uitat in jur unde am putea merge, si nu gaseam nimic. Pana ne-am adus aminte de orasul peste granita, la bulgari, Ruse, unde mai fusesem cu copilul pe timp de zi si anul trecut pentru o scurta plimbare.

Cea mai inalta cladire din Ruse este hotel Riga, unde ne-am cazat cu copilul pentru un weekend?

Cea mai inalta cladire din Ruse este hotelul Riga, situat chiar pe malul Dunarii, renovat recent, fiecare camera de la cele 16 etaje oferind privelisti frumoase asupra fluviului de granita. Noi ne-am rezervat un apartament luminos, la etajul 10, cu geamuri mari, care a venit la pachet cu un Jacuzzi cu lumini colorate, si in care cel mai mic shopaholic a gasit multe posibilitati de distractie (dansatul in patul gigantic, rontaitul platoului de biscuiti si bomboane complimentary care ne astepta pe masa din sufragerie si ascunsul in dulap fiind in top).

Cina deasupra Dunarii cu copilul in Ruse

Seara am luat cina la restaurantul Panorama, de la ultimul etaj al hotelului. Acum inauntru, ascultind muzica live la pian, degustind vin produs in regiune(care ne-a placut foarte mult) si admirind luminile orasului de sub zapada proaspat depusa, insa am retinut terasa exterioara, care pare perfecta pentru relaxare cu o mancare foarte gustoasa, la un apus de vara pe malul Dunarii.

Ce poti sa faci in Ruse cu copilul pentru un weekend cu frig?

Daca vrei shopping, in Ruse este un mall maricel, cu cinema si multe magazine. Si un restaurant dragut, gen sports bar, la ultimul etaj. In Ruse te mai poti plimba pe zona pietonala din centru, unde sunt alei largi si o fantana arteziana, ceea ce insa nu am facut anul acesta, din cauza frigului, asa ca pozele de mai jos sunt de anul trecut.

Apoi, aveam in plan anul acesta o vizita la Muzeul Transporturilor, care am citit ca are numeroase locomotive si vagoane de tren expuse intr-o fosta gara, si care pare foarte interesant pentru un proaspat patruanist. Dar am amanat-o din doua motive: vremea de iarna cu ninsori agresive (surpriza de sfarsit de octombrie), dar si datorita faptului ca muzeul este, din nou surpriza, inchis duminica. Vom merge alta data insa cu siguranta, pe vreme frumoasa.

In schimb anul acesta am preferat o plimbare pe malul Dunarii (in 1 minut de la hotel ajungi langa apa), pentru ca Lucas sa vada zapada, in premiera in acest sezon rece.

Ce poti sa faci in imprejurimile lui Ruse?

La vizita trecuta peste granita, am fost pana la manastirea Basarabov, sculptata in piatra.

Acum insa am preferat sa mergem un pic mai departe, la 22 km de oras, pana la manastirile din Ivanovo, deasemenea sapate in stanca, situate la limita parcului national Rusenski Lom. Am facut o mica plimbare pe o poteca inzapezita din canionul de langa, si am urcat lungile scari pana la intrarea in grote, pe care insa le-am gasit inchise (probabil din cauza vremii).

Am adaugat canionul din parcul national, vizitarea Ivanovo Rock Churches si urcatul pana sus, pe stanca, la un punct panoramic pentru vara viitoare, cand se pare ca avem deja program pentru o zi full sau chiar mai mult in Ruse si imprejurimi.

Tot pe lista de to do a ramas si o pestera situata in apropiere, una din cele mai lungi din Bulgaria, Orlova Chuka, la care, desi programul spunea ca ar fi deschisa, nu a raspuns nimeni la telefon, si ne-am gandit ca este tot inchisa din cauza ninsorii neasteptate.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare