Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost la Targul de Craciun din Craiova [2023]

De multi ani avem traditia de a incerca sa vedem cat mai multe orase din Romania cum se pregatesc de Sarbatorile de iarna. Asa am ajuns la Targurile si Pietele de Craciun din Timisoara, Sibiu, Oradea, Iasi, Sinaia, si, bineinteles, la toate care se organizeaza prin Bucuresti (unde ne organizam adevarate trasee cu tematici Craciunistice). Iar in 2023, chiar la inceput de sezon de iarna, am decis sa facem o vizita intr-un oras care a inceput sa aiba din ce in ce mai mare faima pentru ajunul Craciunului: Craiova si a sa deja celebra Piata de Craciun.

Cum sunt Targul si Piata de Craciun din Craiova in 2023?

Intreaga zona centrala a Craiovei este amenajata pentru a sarbatori Craciunul. Centrul vechi, dar si zona din fata Primariei au primit fiecare decoratiuni si beculete din plin! In serile de weekend, strazi adiacente sunt inchise traficului rutier, si deci poti face un traseu destul de lung pe jos, luminat de beculetele colorate. In fata primariei este amenajata zona principala a Targului de Craciun. Anul acesta tematica este „Craiasa zapezii„, iar casutele sunt vopsite in bleu ca de gheata. Tot aici este amenajat si un patinoar.

Continuind pe aleea pietonala, dam peste un alt sir de casute cu delicatese de iarna chiar in imediata vecinatate a celebrei cofetarii Minerva.

Nu rata nici o prajitura la Minerva, cu siguranta cea mai frumoasa cofetarie din Romania, intr-un superb palat decorat in stil maur, fostul Cazino Minerva!

Prin centrul vechi mii de beculete iti vor lumina serile, si o alta piata de Craciun este amenajata aici, de data aceasta in culori si stil traditional de rosu si verde.

Piata Shakespeare, de langa Teatrul Craiova, a primit cea mai inalta roata din Romania, dar si un grup de rulote cu street food.

Ce am mai vizitat prin Craiova?

Stim deja de la vizita precedenta: Craiova este orasul parcurilor frumoase. Dar de data aceasta vremea nu a tinut tocmai cu noi, asa ca pe afara am stat pe vreme ploioasa doar pentru Piata de Craciun, si in rest ne-am cautat activitati indoor. Din fericire, Craiova nu are doar parcuri, ci si o multime de muzee mari, si foarte interesante.

Intai am poposit la Muzeul de Arta, care este cu adevarat o bijuterie, prin prisma atat a palatului somptuos care il adaposteste, dar si a lucrarilor de arta din patrimoniu, de la Brancusi la Tonitza, Grigorescu sau Stefan Luchian.

Nu departe, alt muzeu extraodinar ne astepta, de data aceasta unul tare pe placul copiilor: Muzeul stiintelor naturale, care ne-a prezentat fosile gasite in Oltenia, dar si o sumedenie de amanunte despre relieful, fauna si flora zonei. Ultimul etaj al muzeului este dedicat cosmosului, si sistemului solar.

La Muzeul de istorie si arheologie din Craiova nu suntem la prima vizita. Dar cum copiii au crescut intre timp cativa ani buni, am decis ca nu ne strica o noua plimbare prin istoria zonei, mai ales ca este un muzeu exceptional conceput, care te poarta din preistorie pana la perioada comunista.

Unde ne-am cazat pentru a vizita Piata de Craciun din Craiova?

Ca si data trecuta cand am fost in capitala Baniei, ne-am cazat la Ramada Plaza Craiova, datorita confortului oferit pentru familii de catre apartamentele lor incapatoare, proximitatii fata de centrul orasului si, mai ales, a piscinei pentru dupa amiezele de dupa plimbari urbane.

Cateva recomandari de restaurante in Craiova

De fiecare data ne place sa descoperim noi restaurante bune. Si Craiova are cateva optiuni delicioase! De data aceasta am inceput vineri seara cu cina la The Manor, poate cel mai elegant restaurant din oras, adapostit de un conac de la 1911, care a scapat prin urechile acului de demolarile din 87 ale lui Ceausescu, si care acum este complet renovat.

De fiecare data in Craiova am poposit si la Iberico, in Centrul Vechi, un restaurant de tapas cu influente spaniole, chiar in mijlocul zonei pietonale, tare frumos amenajat, si, convenabil pentru acest weekend de inceput de iarna, chiar in mijlocul amenajarilor pentru Targul de Craciun.

O ultima recomandare este Curtea Berarilor Craiova. Am mai fost la lantul acesta de restaurante legate de Berea Timisoreana si in Timisoara si in Ploiesti, si am decis ca nu il ratam nici aici.

Unde am mai oprit pe drum inapoi la Bucuresti?

Daca tot mai sunt cateva luni pana la decembrie, care pentru romani si Romania are si alta insemnatate decat cea a Craciunului, si Muzeul de istorie din Craiova ne-a adus aminte de epoca de dinainte de 1989, am decis sa oprim pe drumul de intoarcere spre Bucuresti, acolo unde a inceput aceasta perioada nefericita din istoria noastra recenta: la Scornicesti, locul de nastere al lui Nicolae Ceausescu, unde casa sa memoriala a fost amenajata ca un memorial, poate un pic cam prea nostalgic pe gustul multora dintre noi.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare