Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Piata de Craciun intre palate: Atmosfera de Sarbatori la Oradea

Dupa Montreux, a venit randul ca Oradea sa ne arate cum intampina Craciunul in 2018, intr-un weekend de decembrie in care am vizitat Piata de Craciun de aici impreuna cu copiii. Asa cum ne place noua in weekendtrips in nordul Romaniei, am zburat vineri seara si ne-am intors (tot cu Tarom) duminica seara, astfel avind 2 zile intregi sa luam Oradea la pas.

 

In Oradea gasesti casutele cu vin fiert si duciuri de Craciun in Piata Unirii, frumoasa piata centrala a orasului. Iar atmosfera magica este augmentata de palatele Art Nouveau superbe ce te inconjoara.

Casutele din Piata de Craciun din Oradea sunt  tare haioase si te ademenesc cu de toate. Vin fiert si cidru fiert gasesti peste tot, dar si costume traditionale, mici cadouri si alte asemenea. Am recunoscut, din Sibiu, Castelul Brutarilor, si ne-am repezit sa ne cumparat un soi de pizza cu cartofi, traditional nemteasca.

In mijlocul Pietei de Craciun troneaza un patinoar gigantic, pe care insa, deoarece sambata a fost ploios, nu l-am putut testa. In schimb, copiii s-au bucurat de o mica roata colorata, dintr-o laterala a pietei.

O alta atractie interesanta si foarte apreciata de micii nostri companioni in calatorii la vizita in Piata de Craciun din Oradea a fost Lutelier-ul, un atelier unde puteai picta mici decoratiuni de lut.

Oradea, ne-ai placut, si ne-a incantat si Piata ta de Craciun, mica si cocheta! Sa vedem la anul unde vom mai testa atmosfera de Sarbatori prin Romania.. Voi ce propuneri aveti pentru noi? Unde sa mai mergem sa vedem atmosfera din preajma Craciun-ului si a Sarbatorilor de Iarna? Ce oras din Romania mai are o Piata de Craciun magica si frumoasa?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare