Sus
  >  Calatorii cu copii   >  3 plaje salbatice pe care trebuie sa le vezi la Marea Neagra in Romania

Ne plac hotelurile dragute si plajele cochet amenajate, dar ne place si linistea si salbaticia unor plaje lasate naturale, fara prea multe interventii si amenajari umane. Si mai jos va prezint 3 plaje salbatice la noi la Marea Neagra pe care trebuie sa le vezi intr-o vacanta pe litoralul romanesc.

Update 2023: Noi ne facem cartierul general si anul acesta la Mojo Resort in Eforie Sud, un hotel cu piscina incalzita, aproape de plaja.

Plaja Corbu, o plaja salbatica pe drumul spre Delta Dunarii de la statiunile din nord de pe litoralul romanesc

De departe preferata noastra la capitolul plaje salbatice este Plaja Corbu. Se ajunge usor, are si cateva campinguri, cherhanale si mici pensiuni in apropiere (noi am stat in prima noastra experienta cu autorulota, intr-un traseu prin Dobrogea, deasupra plajei Corbu in camping). Ne plac la ea macii de primavara care o inconjoara, si cochiliile de melci intregi pe care le gasesti la tot pasul pe plaja. In plus, o poti combina cu o vizita la Delta Dunarii sau la una din cetatile antice din Dobrogea, fiind pe drumul catre aceste locuri.

>> Citeste mai multe despre cum a fost la Plaja Corbu

Plaja Tuzla, cea mai turcoaz apa de pe litoralul romanesc

Daca esti in cautare de cea mai turcoaz apa de pe litoralul romanesc, la Tuzla si la Eforie Sud o vei gasi. Daca la Eforie Sud ai plaje amenajate, unde iti poti inchiria sezlonguri, si hoteluri, la Tuzla poti beneficia si de portiuni de plaja salbatica (in trecut toata plaja era lasata neamenajata, acum au aparut si plaje cu utilitati). La Tuzla, pe langa turcoazul parca din alte mari, ai si o atmosfera deosebita, fiind „pazita” din loc in loc de cazemate din al Doilea Razboi Mondial, si fiind dotata cu un ponton straniu de lemn.

>> Citeste mai multe despre Plaja Tuzla, dar si despre micul aeroport de aici

Plaja Halta Pescarus, o plaja salbatica mai nestiuta, inconjurata de stanci rosiatice

Dupa ce se termina statiunea Olimp, intr-un golf pazit de stanci rosiatice, se afla plaja Halta Pescarus. Si ea este „dotata” cu o cazemata din Al Doilea Razboi Mondial, are intrarea lina in apa, valuri mici datorita pozitiei ferite, si un farmec aparte dat de peretii abrupti ce ii are de o parte si de alta. Se poate ajunge si pe jos la ea, din Olimp pe Plaja Copahavana, intr-o plimbare frumoasa pe litoral.

Cateva recomandari de cazare la Marea Neagra?

Anul trecut am avut cartierul general la un hotel cu piscina in Eforie Sud, Mojo Resort, deschis in 2022. Poti citi aici cum ne-am distrat acolo. In Eforie Nord am stat cu alta ocazie, dar ne-a placut mai mult in sud, trebuie sa recunoastem. Statiunea este mult mai linistita si mai verde, si apa mai turcoaz. Citeste cum a fost un weekend de 1 iunie la mare in Eforie Nord, iar inspre Corbu, in Mamaia ne place Vega Hotel.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare