Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Delta Dunarii – diferite moduri in care o poti vizita si explora

Barci si canale, pasari si nuferi, pelicani si pesti, ai zice ca la aceste cuvinte se rezuma explorarea Deltei Dunarii? Si ca un weekend este suficient? Cat se poate de gresit, Delta Dunarii ascunde multe minunatii, si noi an de an revenim pentru a ii mai explora cate un coltisor.

>> Cauta cazari disponibile in Delta Dunarii

Unde ajungi cu masina sa te cazezi in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii?

Nu peste tot la cazari in Delta Dunarii e necesar sa iei transfer cu barca. Poti explora Delta si cu plimbari scurte, iar daca alegi Murighiol, Mahmudia, Sarichioi, Jurilovca sau Dunavatu de Jos poti ajunge in aproximativ 4 ore din Bucuresti pe malul canalelor Deltei. Si in Chilia Veche poti ajunge cu masina, dar drumul pana acolo este mai lung, inca aproximativ 70 de kilometri de sosea neastfaltata din Tulcea, si o trecere cu bacul este un canal al Dunarii.

>> Cauta cazare in Murighiol | Mahmudia | Sarichioi | Jurilovca | Chilia Veche | Tulcea | Dunavatu de Jos
>> Citeste despre o excursie de o zi in Tulcea
>> Citeste despre muzeul in aer liber Satul pescaresc traditional din Tulcea

Locuri frumoase din Delta Dunarii la care poti ajunge cu barca

Sunt multe sate in Delta cu cazari pe canale in care poti ajunge doar cu transfer cu barca. Printre cele mai cunoscute ca si locatii turistice amintesc Mila 23, Crisan, Sulina, Gura Portitei sau Sf Gheorghe. Cam toate pensiunile care pot fi ajunse doar pe apa iti vor oferi o varianta de transfer, dar exista si o sumedenie de companii care asigura traseele din Tulcea sau Murighiol catre principalele sate din Delta.

>> Cauta cazare in Mila 23 | Crisan | Sulina | Sf Gheorghe
>> Cazare testata de noi in Crisan: Lebada Luxury Resort | Cazare testata de noi in Sulina: Carpatia Sf Constantin Hotel Plutitor

Canale si plaja in acelasi timp: Gura Portitei, Sulina sau Sf Gheorghe

Sunt cateva locuri in Delta in care poti combina o excursie de explorare a deltei pe canale, cu barca, cu momente de plaja la Marea Neagra. In primul rand poti incerca la varsarea Dunarii in mare, pe cele doua brate aflate integral pe teritoriul Romaniei, la Sulina sau Sf Gheorghe, dar si pe alte plaje la Marea Neagra, unele amenajate, minimal insa si cu cazari, cum este Gura Portitei, Corbu sau Vadu, altele doar accesibile pentru o excursie de o zi cu barca, cum ar fi Plaja Salbatica de la Perisor.

>> Cauta cazare in Sulina | Sf Gheorghe |Corbu

Delta este si despre paduri si dune!

Da, paduri si dune se pot vizita in Delta, si sunt unele din cele mai frumoase excursii pe care le poti face aici. Acum cativa ani am vizitat Padurea Letea, si a fost o experienta minunata in natura si intre localnicii care numesc Delta casa, iar anul acesta am ajuns intr-un final in Padurea Caraorman, alt loc senzational de frumos pe Dunare.

>> Citeste despre cum este o vizita vara la Padurea Letea
>> Citeste despre o vizita de iarna la Padurea Caraorman
>> Cauta cazare in Letea | Caraorman

Cazari cu extra beneficii

Delta este despre natura, animale si flora, dar unele cazari iti ofera si alte distractii, la fata locului. La Peninsula Resort in Murighiol ai un adevarat parc acvatic, cu topogane si multe piscine, iar la Lebada Luxury Resort ai mai multe restaurante, un imens loc de joaca pentru cei mici, o piscina indoor cu apa incalzita si jacuzzi private la bungaourile chiar de deasupra apei. Alte locatii faine in Delta, precum Limanu Resort sau Green Village, iti ofera cazari in case traditionale, cu acoperis de stuf, si piscine in aer liber. Mai ales cand calatoresti cu copiii, astfel de „extra beneficii” sunt de dorit.

>> Citeste despre cum a fost la Peninsula Resort cu copiii
>> Citeste despre cum a fost la Lebada Luxury Resort un weekend de iarna
>> Cauta oferte la Lebada Luxury Resort

Nopti plutitoare in Delta Dunarii

Sunt mai multe variante sa experimentezi o cazare plutitoare in Delta. Poti lua o mini croaziera de cateva zile care te va purta zile si nopti pe bratele si canalele Dunarii la varsare, sau poti, ca si noi, te caza intr-un loc mai inedit de cazare: un hotel plutitor, dar ancorat, pe faleza din Sulina.

>> Cauta oferte la Carpatia Sf Constantin Hotel Plutitor
>> Citeste despre cum a fost weekendul nostru plutitor in Sulina

La capatul lumii, in Sulina, unde soarele rasare prima data in Romania

Poate unul din cele mai interesante de explorat asezari din Romania, Sulina a devenit oras o data cu instalarea aici a sediului Comisiei Europene a Dunarii. O plimbare pe faleza iti arata cladiri elegante, care iti povestesc despre importanta din vremuri a Sulinei. Tot aici vei gasi morminte de pirati, faruri, un muzeu interesant, dar si plaja pentru relaxare.

>> Cauta cazari in Sulina
>> Citeste despre weekendul nostru in Sulina | Vezi poze cu un rasarit fabulos in Sulina

In Chilia Veche, la granita cu Ucraina

Ucraina, atat de incercata in aceste vremuri, este peste doar un brat al Dunarii de Romania in Chilia Veche, ele impartind ultimul brat de varsare al fluviului in mare. In Chilia Veche poti ajunge chiar cu masina, poti admira una din cele mai mari biserici din Romania (in renovare cand am fost noi anul trecut), si poti vedea cum e viata intr-un orasel de Delta, la capat de tara.

>> Cauta cazari in Chilia Veche
>> Citeste despre weekendul nostru de toamna in Chilia Veche

Escapada de iarna in Delta Dunarii

Si la final, o ultima idee de explorat Delta mai altfel: intr-un weekend de iarna. Trebuie bineinteles ales un weekend de iarna cu vreme frumoasa, pentru ca temperaturile si conditiile meteo pot fi strasnice uneori pe canalele Dunarii iarna. Dar daca prinzi o vreme prielnica, poate fi minunat in Delta iarna. Turistii sunt putini, preturi la cazarile deschise sunt foarte mici, tantari nu sunt deloc, si poti sa te bucuri din plin de peisaje mai altfel, cu canale neinverzite, ci cu vegetatie in nuante de galben si maro, cu pasari ce infrunta frigul aici, cu linistea data de lipsa oamenilor. Noi am petrecut un astfel de weekend la Lebada Luxury Resort in Crisan, si am fost singurii turisti in Padurea Caraorman,

>> Citeste despre weekendul nostru de iarna la Lebada Luxury Resort
>> Cauta oferte la Lebada Luxury Resort
>> Cauta cazari disponibile in Delta Dunarii

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare