Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Lebada Luxury Resort si un weekend de iarna in Delta Dunarii cu copiii

O data pe an ne rezervam un weekend pentru a mai explora cate un coltisor din frumoasa noastra Delta a Dunarii. Desi in mod normal prin septembrie se intampla aceasta plimbare, anul acesta a venit timpul deltei un pic mai devreme. Si anume, cautind idei despre unde sa mai mergem peste weekend in Bucuresti intr-un februarie care se anunta friguros, dar insorit, mi-am adus aminte ca citisem nu demult de deschiderea unui hotel nou, in Crisan, cu piscina indoor, o raritate in Delta: New Lebada Luxury Resort. Si nu am ezitat, am rezervat de vineri pana duminica, un bungalow chiar langa bratul Sulina.

>> Vezi oferte la Lebada Luxury Resort
>> Alte cazari testate de noi prin Delta Dunarii: Green Village
| Peninsula Resort | Limanu | Gura Portitei

Cum ajungi la Lebada Luxury Resort?

Dupa cum am scris mai sus, Lebada Luxury Resort se gaseste pe o insula in comuna Crisan, care e cam la jumatatea distantei pana la Sulina pe bratul deltei cu acelasi nume. Asa ca transferul se va face cu barca, din Murighiol sau Tulcea. Cum noi venim din Bucuresti, Murighiol este cea mai convenabila locatie de a te urca in barca, si pana acolo faci in jur de 4 ore, mare parte din drum pe autostrada, asa ca destul de convenabil.

Din Murighiol, cei de la resort ofera transfer la cateva ore, fixe. Am avut o mica problema cu orele. Cel mai tarziu transfer era, pe aceasta perioada de iarna, la 15:30, ora care era imposibil de atins de catre noi, din Bucuresti, fara sa scoatem copiii de la scoala (si nu scot copiii de la scoala pentru o excursie de weekend). Dar dupa cateva conversatii, am stabilit la un transfer privat, un pic mai scump, dar avind in vedere ca suntem 4 nu cu mult, dar la o ora acceptabila, aleasa de noi, ceea ce ne permitea sa termine scoala copiii, si noi adultii sa muncim mai mult de jumatate de zi. Din Murighiol pana la Crisan faci in jur de jumatate de ora cu barca rapida, indiferent de tipul de transfer, cu barca mare impreuna cu alti oaspeti ai hotelului, sau cu barca mai mica, privata doar pentru familia ta. La intoarcere am optat pentru transferul standard, la ora 14:00.

Cum e cazarea la Lebada Luxury Resort?

Noi am optat pentru un bungalow, chiar pe malul apei, deasupra bratului Sulina, in care incap doi adulti + doi copii, intr-un pat dublu si o canapea extensibila. Si a fost cea mai buna solutie pentru noi! Bungalow-ul are geamuri de sus pana jos, si de dimineata te trezesti cu imaginea Dunarii in fata ochilor. In plus, si acesta a fost preferatul copiilor, bungalowul are pe terasa si un jacuzzi privat, care a fost deliciul serilor noastre de iarna in Delta. In mod normal in aceasta perioada a anului nu sunt pornite de la inceput jacuzzi-urile, dar la cerere angajati ai resortului se vor ocupa sa il umple de apa si sa o lase la incalzit.

Seara sunetul barcilor disparea, si din jacuzzi admiram Dunarea cum curge agale inspre varsarea in Marea Neagra, si stelele de februarie senin. Dimineata in schimb, tot din jacuzzi, ne-am ocupat cu studiatul traficului pe bratul Sulina. Ba chiar duminica au trecut si barci de mari dimensiuni, sub diferite pavilioane, un spectacol atipic si interesant deopotriva. Iar rasaritul e oricum aparte in Delta, darmite sa il vezi deasupra canalului de apa, din pat. Ba chiar si paunii ne vizitau din cand in cand la noi pe terasa casutei!

Alte optiuni de cazare disponibile la Lebada Resort sunt camere in cladirea principala (marea majoritate cu vedere la canale) sau chiar si niste casute „in copac” deasupra zonei de marina, de unde pleci cu barca in excursii prin Delta.

>> Vezi oferte la Lebada Luxury Resort
>> Alte cazari testate de noi prin Delta Dunarii: Green Village
| Peninsula Resort | Limanu | Gura Portitei

Ce poti face (cu copii sau fara) prin resort?

In primul rand, o plimbare pe insula ce adaposteste Lebada Luxury Resort e o placere. Din loc in loc sunt montate platforme de observatie, ba chiar e si un turn inalt de unde poti vedea canalele de sus (are si o luneta in varf pentru a vedea barcile ce tranziteaza delta de mai aproape, sau pasarile ce numesc casa canalele deltei). In plus, pauni (chiar si unii albi) si cocosi pitici se plimba liberi pe aleile resortului.

O camera de jocuri, un joc gigantic de sah, si mese de biliard deasupra receptiei sunt alte atractii pentru intreaga familie, disponibile. Vara exista si caiace de inchiriat, pentru plimbari agale pe apa. Iar chiar langa restaurant un imens loc de joaca, cu de toate, asteapta pe cei mici.

Dar starul weekendului a fost, asa cum ma asteptam, piscina indoor cu tavan pictat precum un cer. Pe langa piscina sunt si cateva jacuzzi-uri, dar copiii au preferat inotul in apa calda, si saritul de pe margine.

In ceea ce priveste mesele, in sezon estival Lebada are in total 3 restaurante: Danube Pride, o cherhana si un restaurant cu specific libanez. Acum, fiind iarna si mai putini clienti, toate preparatele puteau fi comandate in restaurantul principal, unde se mananca si micul dejun. Trebuie sa recunosc ca desi restul familiei a gustat si peste, si preparate internationale, eu am avut fixatie pe mancarea libaneza, care este extrem de bine gatita.

Tot foarte bun, si mai ales variat, este si micul dejun. In jurul meselor sunt organizate statii cu diferite specificuri: italian, spaniol, libanez, romanesc, cu o oferta chiar variata de preparate.

Ce excursii poti face prin Delta Dunarii de aici?

Lebada Luxury resort se afla in Crisan, pe bratul Sulina, bratul central al Deltei Dunarii. Asa ca poti face o sumedenie de excursii cu plecare de aici. Cand am fost noi, in februarie, existau variante de grup pentru vizita la Sulina sau la padurea Letea, ori plimbare cu barca pe canale si lacuri. Cum nu suntem la prima excursie in Delta, noi vroiam ceva specific, si anume Padurea Caraorman, asa ca am apelat la varianta de excursie privata, cu o barca doar pentru noi, si nu ne-a parut rau. Pe drum spre Caraorman am oprit sa vedem diferite pasari ce ne-au iesit in cale, iar hotelul a organizat la padure excursia cu masina prin rezervatia naturala.
>> Citeste despre cum a fost prin Padurea Caraorman in articolul dedicat

>> Vezi oferte la Lebada Luxury Resort
>> Alte cazari testate de noi prin Delta Dunarii: Green Village
| Peninsula Resort | Limanu | Gura Portitei

Ai fost prin Delta? Unde ne mai recomanzi sa mai mergem, data viitoare?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare