Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Hai hui prin vecini: In vizita la Purcari si Mimi, 2 castele din Republica Moldova

Cele mai celebre crame din Republica Moldova sunt fara indoiala cele subterane, cu galerii lungi de sute de kilometri, dintre care am vizitat si noi anul trecut doua, Milestii Mici si Cricova. Insa tot in acel weekend, pe cand ne intoarceam din Transnistria, am trecut pe langa un impunator si surprinzator castel, Castel Mimi, pe care insa atunci l-am prins inchis, dar la care am decis sa revenim.

Asa ca la sfarsit de iunie anul acesta am zburat din nou pana in Chisinau, avand de data aceasta in plan sudul Republicii Moldova (data trecuta am ajuns mult prin nord, pe la Soroca si Saharna sau Orheiul Vechi). De la Chateau Purcari am dat o fuga si pana in Ucraina, la Odessa, pe malul marii.

Castel Mimi era clar in plan, dar cum inca nu au finalizat optiunile de cazare (construiesc un hotel in castel, un spa pe baza de vin, un loc de joaca pentru copii, dar nu sunt inca gata), ne-am orientat sa innoptam la un alt chateau, cunoscut bine in Romania pentru vinurile sale, Chateau Purcari, vreo ora mai incolo de Mimi, inspre sud.

Chateau Purcari, castel si domeniu viticol cel mai vechi din Republica Moldova

Chateau Purcari, domeniu viticol din 1827, cel mai vechi din Republica Moldova, este inconjurat de vii, si o plimbare in jurul sau te va duce la un iaz cu lebede si rate, printre tufe de levantica aromata, dar si pe langa un loc de joaca, spre deliciul copiilor.

Am degustat Negru de Purcari, si am pedalat alene la hidrobicicleta pe lacul de unde puteam admira castelul si turnul sau.

Si inainte de a purcede la drum catre urmatorul castel, am mai lasat copiii la o noua runda de joaca pe leagane si topoganele din curtea Purcari.

Castel Mimi, castelul ultimului guvernator al Basarabiei

Castel Mimi este cam la 1h de Purcari, pe drumul inapoi spre Chisinau. Satul Bulboaca, in care se afla castelul ultimului guvernator al Basarabiei, Mimi, nu lasa sa se ghiceasca maretia acestei constructii. De abia cand intri pe portile castelului, camuflate dupa niste ziduri albe, vei fi impresionat de curtea cu fantani, si castelul parca desenat.

Turul cramei Castel Mimi porneste in beciuri, unde poti admira butoaiele de lemn, cisterne de fonta de pe vremea sovietica, dar si diferite sticle de colectie, pastrate la temperaturi de 13-15 grade. Vei continua cu procesul de fabricatie, sus pe deal deasupra castelului, unde in lunile de toamna este interzis accesul turistilor. In trecere poti admira gradinile castelului, cu legume sau cu peste 40 de soiuri de vita de vie.

Degustarea soiurilor de vin Mimi, alb, rose sau rosu (Negru de Bulboaca este cel mai premiat vin al lor) se face intr-o sala speciala, amenajata in castel, langa restaurant.

Noi am continuat apoi cu un pranz la restaurantul castelului, foarte popular printre familii cu copii, cu o ambianta modernista. Ne-a placut tare mult!

Spa-ul cu tratamente pe baza de vin nu este inca deschis, insa este deschisa piscina, intr-o laterala de castel, si acolo ne-am petrecut ultimele ore ramase in Republica Moldova, inainte de zborul inapoi acasa.

Promitem insa sa revenim la Castel Mimi in Republica Moldova cand tot complexul va fi functional, sa ne cazam intr-una din lodge-urile simpatice ca niste casute minimaliste si sa experimentam masaje cu vin. Dar vrem sa vizitam si o alta crama cu locuri de cazare, Etcetera, situata nu departe de Purcari, toate acestea probabil in primavara-vara viitoare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare