Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Hai hui prin vecini: O zi la plaja in Odessa cu copiii

Dupa Constanta, pe care nu am aveam cum sa nu il stim bine, si Batumi, in care am poposit timp de 2 zile in roadtrip-ul nostru prin Georgia, a venit vremea sa descoperim un alt oras important de la Marea Neagra: Odessa, care domina tarmul marin al Ucrainei.

 

In Ucraina mai fusesem in iarna, la ski, in Bukovel. Atunci trecusem direct din Romania, dar acum am profitat de un weekend trip prin Republica Moldova pentru o scurta vizita la vecina lor si a noastra. Si acum insa ca si in iarna, trecutul granitei ucrainene s-a dovedit la fel de lung si de neplacut insa.

Odessa nu este doar unul din orasele importante din jurul Marii Negre, ci este si unul din cele mai mari orase din Ucraina, cu peste 1 milion de locuitori. Ca sa ajungi la plaja trebuie deci sa strabati o intreaga retea de strazi.

Si direct si doar la plaja ne-am dus, trecind pe langa tot felul de parcuri, palatele si biserici. Am lasat pe alta data si diferite monumente tentante precum cel dedicat nevestei marinarului sau statuia intitulata Al 12-lea scaun, dar si scarile monumentale Potemkin sau palatul Vorotsov. Vom reveni poate intr-un viitor la ele, daca Tarom se tine de cuvant si introduce in grila sa zbor direct Bucuresti-Odessa, pentru ca vama rutiera ucraineana nu mai imi doresc prea curand sa mai testez.

La plaja in Odessa

Poti alege dintre mai multe plaje, iar noi am poposit pe Otrada Beach, dintre toate cele care puncteaza golful Odessa (cunoscuta mai este si Arcadia Beach). O plaja colorata, cu multe terase boeme, cu fiecare fasie de plaja amenajata variat. Unele cu flamingo roz prin nisip intre sezloange, iar altele cu globuri disco in bataia vantului. Cumva atmosfera mi-a amintit de Vama Veche.

Copiii s-au bucurat de soare si nisip, si mai ales de multele locuri de joaca de pe langa fiecare terasa. Nu s-ar mai fi dat dusi, dar din pacate apropierea serii ne-a impulsionat sa se indreptam cuminti inapoi spre coada din vama cu Republica Moldova.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare