Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Prin Republica Moldova: Plimbari la Orheiul Vechi

Am avut un weekend plin prin Republica Moldova in primavara anului trecut, pe la fascinantele crame subterane, prin nordul tarii la Soroca, o fuga in Transnistria care in functie de natia celui pe care il intrebi este sau nu tara separata. Dar cel mai simpatic si scenic loc in care am fost a fost Orheiul Vechi, situat la aproximativ 1h si ceva de Chisinau.

 

Orheiul Vechi, cel mai frumos loc, dupa mine, din Republica Moldova

Orheiul Vechi este un complex istoric si arheologic, manastiresc, cu o mare insemnatate culturala. Insa in plus peste importanta sa in istoria Moldovei, locul este unul absolut superb, manastirea fiind situata sus in varful unor stanci care strajuiesc peste raul Raut, un rau cu multe serpentine, care intregeste peisajul.

Vizita la Orheiul Vechi va incepe cu urcusul pana deasupra stancilor, de unde o carare te va duce intai la manastirea din secolul 13. Putin mai departe de ea poti continua plimbarea de-a lungul coamei dealului.

Insa ce este cel mai interesant de vizitat este vechea manastire-chilie sapata in pestera. In ea vei intra printr-un tunel, printr-o parte a dealului, care te va conduce la o mica incapere, cu balcon – o stanca fara nicio protectie, care iti va oferi o priveliste superba in jur. Chilia este inca locuita de un batran calugar, si este locas de cult in functiune.

Dupa ce ne-am terminat turul pe coama stancoasa a manastirii, peisajul nu ne-a lasat sa plecam asa repede. Asa ca am ales sa urcam si pe stancile de vizavi, pentru o alta panorama asupra locului.

Alte aventuri in Republica Moldova: Castelul Mimi si Chateau PurcariCramele subterane Milestii Mici si Cricova / Daytrip in Transnistria / Soroca si Saharna

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare