Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Rezolutie de calatorii 2018: Hai hui prin vecini. Vecinii Romaniei. In doi si in patru.

Rezolutia pe 2017 a fost cat se poate de exotica: explorarea Asiei. In 2018 insa ne propunem sa exploram si pe langa casa, si sa mergem in vizita la fiecare dintre cei 5 vecini ai Romaniei: Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria si Serbia. Pentru ca mi se pare normal daca mergi la mii de kilometri distanta sa vizitezi locuri atat de diferite, sa stii si ce e pe langa tine.

Calatorii prin vecinii Romaniei? Unde am fost deja, si unde ne propunem sa ajungem in 2018?

Bineinteles, in multe din aceste tari am mai fost. Dar nu in toate. Si nu toate in patru. Si cu sigurant nu le-a parcurs in intregime (cum de altfel nu am parcurs nici Romania, nici pe departe). In Ucraina nu am pus inca piciorul, nici cu, nici fara copii. Vom remedia acest lucru, si pe timp de vara si pe timp de iarna, in doua destinatii distincte. In Moldova am fost de cateva ori, dar nu cu copiii (ultima data am fost in vizita pe la cramele subterane de langa Chisinau si in controversata Transnistrie). Bulgaria e una din preferatele noastre cand vine vorba de weekend tripuri rapide din Bucuresti, dar cu siguranta mai avem multe locuri pe care sa le descoperim, si intentionam sa mergem de cateva ori in acest an, ca de altfel si in anii trecuti. Prin Ungaria am trecut de zeci de ori, dar in afara de Budapesta nu pot sa spun ca am vazut cu adevarat altceva. Anul acesta vrem sa mai vedem cate ceva, in dreapta si in stanga capitalei. La fel si cu Serbia, am trecut de cateva ori, dar doar Belgrad a beneficiat de atentia noastra cu adevarat.

Bonus – calatorii si la vecinii peste mare

Daca reusim sa ajungem si la cateva din tarile cu care Romania imparte Marea Neagra, dar nu imparte si o granita pe uscat, as fi tare fericita: Turcia, Georgia, Rusia, la voi ma uit!
Dintre acestea, 2, Rusia si Georgia, sunt tari in care nu am mai fost deloc, asa ca ma tenteaza inca si mai mult! (un alt efort vreau sa il fac in a vizita, macar cate putin, toate tarile din Europa. Momentan imi lipsesc 8 pe lista mea.)

Bineinteles, nu ne vom rezuma sa calatorim doar in jurul tarii noastre, sau doar in Europa. Probabil vecinii Romaniei vor fi excursii de cate 1-2 weekenduri. Vom continua explorari si indepartate, si in particular imi doresc sa vedem mai multe din emisfera sudica (si aici ma gandesc cu dorinta aprinsa la America de Sud). Nici restul Europei nu va fi exclus, Italia mereu e in mintile si sufletele noastre, dar nici alte tari cu siguranta nu vor fi ignorate!

REZOLUTII DE TRAVEL DIN ANII TRECUTI
2017 :: ASIA in 2 si in 4
2016 :: 4 roadtrips in 4
2015 ::
9 luni de calatorii cu burtica
2013 :: Un weekend trip pe luna
2014 :: 12 tari in 12 luni
2012 :: Vara, niciun weekend in Bucuresti

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare