Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Portugalia de nord si un traseu de roadtrip cu copiii

Primul roadtrip in formula actuala de 4, cu Ema de doar 4 luni, a fost in Portugalia (si un pic de Spania) pe timp de iarna. A fost una din cele mai frumoase excursii, prin prisma revelatiei ca e la fel de usor sa calatoresti cu doi copii, si, de altfel, si una din putinele dati in care am rezervat spontan, cu doar cateva zile inainte o excursie lunga, ceea ce acum, pe pandemie, a devenit norma. De data aceasta, pe pandemie in Portugalia, am rezervat urmatorul hotel pe masura ce am inaintat prin aceasta tara frumoasa, dar tot in plin coronavirus fiind, nu am avut nicio problema in a gasi cazari pe placul nostru.

Daca data trecuta am sarit de colo colo prin toata Portugalia, din Algarve in Evora in Porto si apoi, mai inspre nord, la apele termale de la Pedras Sagradas, de data aceasta ne-am concentrat pe partea nord, mai sus de Lisabona, si iata care ne-a fost traseul.

2 zile pline in zona Cascais, inceput de roadtrip in Portugalia cu multa plaja

Ne-am cazat la buza oceanului, intr-o fortareata, si am vizitat doua zile plaje frumoase, ne-am plimbat pe dune de nisip si ne-am revazut cu Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa. Citeste mai multe despre aventurile nostre in zona Cascais.

>> Rezerva si un hotel in regiunea Cascais

Aveiro, poate cel mai colorat stop posibil intr-un roadtrip prin Portugalia

Daca vrei sa poposesti intr-unul din cele mai colorate locuri pe care le poti descoperi, nu ezita si introdu Aveiro in itinerariul tau de roadtrip prin Portugalia. Supranumit si Venetia Portugaliei, Aveiro este renumit pentru canalele sale, marginite de adevarate palate decorate somptuos, canale pe care se plimba alene barci traditionale colorate, pictate haios, numite moliceiro. In plus aici gasesti plaje pentru toate gusturile, de la cosmpololitul Costa Nova cel cu case in dungi la salbaticele plaje dintre dunele Sao Jacinto. Si nu rata sa degusti desertul traditional: ovos moles.

>> Rezerva si tu un hotel in Aveiro

Paiva Walkways, un hike iconic in Portugalia

Intr-una din zilele petrecute in zona Aveiro am pornit intr-o mica excursie pana la raul Paiva, de-a lungul caruia se intinde un hike de 8 kilometri, cu multe scari si pasarele suspendate printr-un canion spectaculos. De neratat daca esti in aceasta zona a Portugaliei.

Ultimele zile insorite din roadtrip-ul nostru in Portugalia, petrecute in regiunea Minho

Ultimele zile le-am alocat regiunii Minho, prin care trecusem si cu alta ocazie, dar nu apucasem sa o exploram prea mult. Ne-am impartit timpul intre orasele simpatice (Viana do Castelo, Ponte de Lima, Guimaraes), Parcul National Peneda Geres si plaje minunate. Ba am facut si o scurta incursiune la vecina Spania, in cautarea unor ape termale.

>> Rezerva si un hotel in regiunea Minho din Portugalia

Urmatoarea data in Portugalia, o luam din Lisabona in jos, acum nu ne-a permis timpul, dar avem si acolo cateva locuri de vazut neaparat!

Pin this!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare