Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Aveiro, poate cel mai colorat oras din Portugalia

Daca vrei sa poposesti intr-unul din cele mai colorate locuri pe care le poti descoperi, nu ezita si introdu Aveiro in itinerariul tau de roadtrip prin Portugalia. Supranumit si Venetia Portugaliei, Aveiro este renumit pentru canalele sale, marginite de adevarate palate decorate somptuos, canale pe care se plimba alene barci traditionale colorate, pictate haios, numite moliceiro.

Cu barca colorata prin Aveiro, Venetia din Portugalia, si degustind dulciuri fabulos de bune

O vizita in Aveiro trebuie musai sa inceapa cu gustatul delicatesei traditionale de aici, ovos moles, vafe facute in tot felul de forme de inspiratie marina, umplute cu o crema pe baza de ou. Atat de importante sunt aceste dulciuri in viata din Aveiro, incat au dedicata chiar si o statuie imensa in centrul orasului, pe marginea unui canal. Apoi imediat fa-ti rezervare pentru un tur cu barca pe canal, pe sub podurile din Aveiro si pe langa cladirile sale emblematice. Treci si pe la Forum Aveiro, centrul comercial din centrul orasului, chiar daca nu ai nevoie de cumparaturi.

In jurul pietei de peste din Aveiro vei gasi cele mai colorate case din oras si cele mai bune restaurante. Serveste un carnat pe care ti-l prajesti singur, traditional, alaturi de o sangria rece, un deliciu pe timp de vara.

Aveiro este cunoscut si pentru productia de sare, si una din saline poate fi vizitata (gratuit), fiind situata intre centrul istoric al orasului si port.

Nu se putea ca un oras asa colorat ca Aveiro sa nu aibe o plaja pe masura: Costa Nova si casele in dungi

Cea mai apropiata plaja de oras este cea din Costa Nova, fost mic sat pescaresc, plin de case de lemn in dungi colorate, si cu dune de nisip fin ce la mijlocul zilei se umplu de umbrelute in toate nuantele lumii.

Dune de nisip si o plaja salbatica fara sfarsit: Sao Jacinto

Daca vrei insa o plaja salbatica, neaglomerata, tot ce trebuie sa faci este sa traversezi raul ce din Aveiro se varsa in ocean, si Rezervatia Naturala Dunas de Sao Jacinto te asteapta cu o intindere de zeci de kilometri de nisip nederanjat de prea multi pasi umani.

Unde ne-am cazat cu copiii in zona Aveiro din Portugalia

Rezervatia se intinde intre ocean si cea mai mare laguna de langa Aveiro, si din loc in loc, mici satuce, pline si ele de barci colorate, te asteapta la plimbare. Diminetile aici pe laguna incep cu racoare si ceata, si o atmosfera din alta lume, iar noi aici ne-am avut cazarea, la o pousada cocheta, Poussada da Ria, chiar pe malul apei linistite.

Pousada da Ria se gaseste in oraselul Torreira, cu faleza dubla, atat la ocean, cat si la laguna. Daca la ocean poti asculta sunetul valurilor, la laguna poti admira culorile barcilor traditionale, un deliciu vizual.

Paiva Walkways, unul din cele mai frumoase trasee de hike din Portugalia, o destinatie de excursie de o zi din Aveiro

Paiva Walkways urmareste, timp de 8km, canionul raului Paiva. Este o destinatie de hike foarte populara, si numarul de turisti admisi pe scari si pasarele este limitat, asa ca rezervat-ti biletul din timp. Va trebui sa alegi ziua, ora si intrarea de la care doresti sa incepi. Traseul la intoarcere va fi facut cu taxiul, le vei zari la iesire. Este un traseu superb, cu posibilitati de pauza pentru baie, cu cascade inalte si poduri agatate. O minunatie de zi in natura!

Din Aveiro am continuat si mai in nord, in regiunea Minho, mare producatoare de vinho verde!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare