Sus
  >  Calatorii cu copii   >  2 zile cu multa plaja in zona Cascais, Portugalia

Am vrut sa ne cazam la buza oceanului pentru primele zile din roadtrip-ul nostru prin nord de Portugaliei in august, sa ii simtim puterea valurilor, si am gasit un loc superb, la doar jumatate de ora de Lisabona si 15 minute de Cascais, o veche fortareaza, Fortaleza do Guincho, reconditionata in hotel, deasupra uneia dintre cele mai faimoase plaje de surf din Portugalia, Guincho. Si sa o luam pe rand sa va povestim ce am facut in doua zile pline de soare, nisip si valuri!

Hai la plajele de sub hotel!

Bineinteles, primul gand de dimineata a fost sa coboram pe plaja. Intai pe plaja Guincho, din dreapta hotelului, o plaja cu nisip cat vezi cu ochii, valuri mari si zmee de kite colorate, pe care copiii s-au distrat de minune alergind de colo colo, bucurosi de reintalnirea cu oceanul.

Langa plaja este amenajata si o piscina semi-naturala, cu apa de ocean, dar ziduri mari ce tin valurile la distanta, unde au putut si cei mici sa se balaceasca in voie.

A doua zi, ne-am indreptat, evident, catre plaja din partea cealalata a fortaretei care ne era loc de cazare. Cu valuri la el de mari, dar cu multe stanci tepoase iesind din apa, aici sporturile acvatice nu erau populare, ci doar plimbatul sub soarele puternic de Portugalia.

Plimbare pe o gigantica duna de nisip, o alta activitate cu copiii de neratat in zona Cascais din Portugalia

Imediat langa plaja incep dunele, dintre care, Duna da Cresmina domina peisajul si iti ofera posibilitatea sa o explorezi pe un traseu tematic si carare ridicata deasupra nisipului.

Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa este in Portugalia, la jumatate de ora de Cascais si cam o ora de Lisabona

Intr-una din dupa amieze ne-am indreptat catre cel mai vestic punct din Europa, Cabo da Roca, sa il revedem, de data aceasta pe timp de vara, dupa 4 ani si jumatate.

A urmat, in regiunea stancoasa imediat de langa Cabo da Roca, o plimbare pana la o plaja superba, cu stanci ascutite ce se itesc din mare, Praia da Ursa.

Azenhas do Mar, o plaja mica, dar extrem de scenica, ultima plaja vizitata inainte de a porni mai inspre nord

Plecind inspre nord din regiunea Cascais, am oprit pentru pranz la un restaurant cu o priveliste minunata, deasupra plajei si piscinei naturale Azenhas do Mar, un coltisor tare scenic al coastei Portugaliei. Rezervare trebuie neaparat facuta din timp aici pentru a lua masa, dar beach bar-ul si piscina, perfecta pentru copii, asteapta pe oricine.

Unde ne-am cazat cu copiii in zona Cascais pentru primele 2 nopti in Portugalia?

Va ziceam la inceputul articolului ca am gasit, de pe azi pe maine practic, ca asa se fac rezervarile in pandemie ca sa fie sigur ca poti sa pleci, o cazare cu totul deosebita. O veche fortareata, ce apara, deasupra valurilor, coasta Portugaliei, transformata acum in hotel Relais&Chateaux. In plus, la fix pentru ca urma sa sarbatorim aici o dubla schimbare de varsta la noi in familie, Fortaleza do Guincho are si un restaurant panoramic, ce este mandrul posesor al unei stele Michelin, locul perfect pentru o asemenea sarbatoare.

Din zona Cascais am pornit inspre nord, sa exploram Portugalia in continuare. Urmatorul stop in roadtrip-ul nostru de 10 zile: coloratul Aveiro!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare