Sus
  >  Destinatii   >  5 destinatii de weekend de ski in afara Romaniei

Pentru impatimitii de ski si alte sporturi de iarna, venim cu 5 sugestii mai atipice, de domenii schiabile in afara Romaniei.

La ski in Spania, in muntii Sierra Nevada

Cea mai sudica statiune de ski din Europa, muntii Sierra Nevada, te asteapta la un zbor direct distanta, si inca vreo ora si jumatate cu masina. Zbori direct in Malaga, si mergi apoi in Granada (nu uita sa vizitezi si Alhambra pe drum – obligatoriu bilete luate online inainte). Iar de la portile Alhambrei incepi urcusul inspre varful muntilor, catre o statiune de ski cu totul speciala, cu partii de ski cu panorame fabuloase, la doar jumatate de ora de plaja (si da, iarna in Andalusia poti face plaja).

Ski cu vedere la Mont Blanc

Autointitulat a opta minune a lumii, Mont Blanc – muntele sacru, ce se inalta ca un adevarat perete de piatra, impenetrabil, intre Italia si Franta, este si scena pentru unele din cele mai frumoase statiuni de ski din Alpi. Noi am testat anul trecut partiile fabuloase din Courmayeur si La Thuille. Ajungi usor aici zburind direct din mai multe orase din Romania inspre Bergamo.

Arosa si partiile sale dificile

In Arosa, in Elvetia, ajungi tot via Bergamo, si te asteapta hoteluri luxoase cum elvetienii stiu prea bine sa ofere, dar si partii cu grad mare de dificultate in general, pentru expertii sporturilor de iarna.

Fabulosul domeniu skiabil Monterosa

Cred ca Monterosa este domeniul meu schiabil preferat, si ajungi de asemenea dupa un zbor in Bergamo (alaturi de Torino si Treviso portile catre domeniile schiabile italiene, franceze si elvetiene). Asa mult mi-a placut incat imi doresc sa organizam o explorare si pe timp de vara a pantelor atunci probabil inverzite din Monterosa.

La ski la vecinii ucrainieni in Bukovel

Stiu, vecinii preferati cand mergem la ski in afara Romaniei sunt bulgarii, dar am dorit sa experimentam si partiile ucrainei, asa ca am zburat in Satu Mare si de acolo, cu masina inchiriata, am trecut granita pana la Bukovel si muntii sai.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare