Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Ce am facut o zi si o noapte in Al Ain, Emiratele Arabe Unite

Daca ai impresia ca fiecare colt din Emiratele Arabe Unite este plin fie de nisip, fie de zgarie nori, te inseli teribil. Si o dovada simpla o poti avea in Al Ain, oras in emiratul Abu Dhabi si la granita cu Oman-ul, cel mai verde oras din Emirate si pentru noi o escala interesanta de o noapte inapoi in Dubai. La doar o ora si jumatate de Dubai si 2 de Abu Dhabi, Al Ain poate fi si o idee de expeditie de o zi, pe care cu siguranta nu o sa o regreti.

Urca pe munte in Al Ain

Da, pe munte pentru ca emiratele nu sunt numai desert, ci au si cateva zone muntoase, in special la granita cu Oman-ul. Jebel Hafeet, la peste 1200m inaltime, este cel de-al doilea varf din UAE, si, pe langa diferite puncte panoramice din care poti admira desertul de sus, are si o locatie unica in aceasta tara a desertului: un hotel in varf de munte, Mercure Grand Hotel, pana la care ajungi pe un drum de munte cu multe serpentine si unde te asteapta piscine cu apa incalzita si topogane, dar si un superb apus desertic in tente rosiatice.

Astfel, cea mai la inaltime platforma de unde poti vedea desertul in toata imensitatea sa nu este nici pe departe Burj Khalifa si ametitoarele sale etaje de ordinul sutelor, ci, la alegere, una din parcarile panoramice de pe Jebel Hafeet.

Mergi la zoo

Cel mai mare zoo din Emirate este in Al Ain, si poti avea o experienta deosebita si intalniri salbatice. Din lipsa de timp noi am lasat aceasta atractie pentru o data viitoare.

Viziteaza piata de camile Al Ain

Cea mai mare piata de camile din Emirate este la cativa kilometri in exteriorul orasului, si se intinde de-a lungul a cativa kilometri. Daca la zoo nu am avut timp sa ajungem, aici ne-am prioritizat sa oprim sa vedem zeci si sute de camile, si chiar si puii lor, un adevarat regal pentru copiii nostri indragostiti de vazut animale exotice in habitatul lor.

Stiai ca sunt ape termale in Emiratele Arabe Unite?

Da, daca ai chef de un pic de extra caldura poti merge la oaza Green Muzzabarrah, la marginea muntilor, unde izvoare de apa termala alimenteaza bazine dintr-un parc foarte verde, dar si piscine impartite pentru femei si barbati.

Plimba-te prin unul din cel mai mari forturi din Emiratele Arabe Unite, Al Jahili

Al Ain este locul de nastere al Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan cel ce a unit emiratele. Familia marelui conducator arab detinea impozantul fort, un simbol al puterii, pe atunci o cladire inconjurata de nisip si nu de strazile orasului, ca acum. Al Jahili, este perfect reconditionat, transformat in muzeu, si te vei simti ca in vizita intr-un gigant castel de nisip o data ce ii vei pasi pragul.

Nu rata nici expozitia permanenta despre calatoriile fantastice ale exploratorului si fotografului Wilfred Thesiger prin deserturile Arabiei, organizata in cladirea adiacenta portii de intrare in fort. Mie mi-a placut teribil sa citesc despre aventurile celebrului calator, scriitor si fotograf, mi-am comandat instant cartea sa Arabian Sands, si imi doresc sa vizitez, poate anul viitor, oaza Liwa, un reper important in calatoriile sale prin desert.


Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare