Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  10+1 rasarituri de poveste din lumea intreaga

In afara de faptul ca imi fac ziua mai frumoasa de cum deschid ochii alegind hoteluri cu panorame frumoase (si mai ales placindu-mi hotelurile cu privelisti superbe de la inaltime), alt obicei pe care il am este sa nu ratez niciun rasarit, in conditiile in care vremea, locatia si amplasarea hotelului mi-o permit. Si iata 10 +1 rasarituri fantastice, de care imi aduc cu drag aminte!

Rasaritul cu Apuseni pe fundal de la Raven’s Nest

Raven’s Nest este probabil cea mai frumoasa cazare pe care am testat-o noi in Romania, si pe langa toate celelalte lucruri exceptionale pe care ni le-a oferit in weekendul petrecut acolo, se remarca si rasariturile, pe care le-am admirat infofolita si cu cafea in mana de la terasa panoramica numita foarte poetic Ochiul corbului.

Rasarit printre moai pe Insula Pastelui

Ce iti poti dori mai mult de la un rasarit de soare, decat sa il admiri printre legendarele statui moai, ce impanzesc la fel de legendara Rapa Nui – Insula Pastelui?

Rasarit ca pe Marte in Iordania

A doua oara in Iordania am avut parte de cazari atipice, dar cea mai atipica a fost o bula ca un balon, in mijlocul reliefului ca pe Marte din jurul Petra, una din cele 7 minuni noi ale lumii. Iar, credeti-ma, rasaritul peste stanci golase, vazut dintr-o bula transparenta, este ceva cu totul special.

Rasarit la miezul noptii in Groenlanda

Vara in Groenlanda ai midnight sun, adica soarele sta pe cer toata noaptea. Insa undeva in jur de miezul noptii el apune si rasare in acelasi timp, creind un spectacol de culori pe cer. Vei admira astfel si rasaritul si apusul in acelasi moment, unul de care iti vei aminti toata viata! Noi am avut parte de aceasta experienta in timpul unei croaziere prin Ilulissat, fiordul de gheata.

Rasarit cu baloane colorate de la terasa hotelului nostru din Cappadochia

Posibil cel mai frumos rasarit din lume. Cerul portocaliu-roz punctat de sute de baloane in toate culorile curcubeului, totul pe fundalul stancilor albicioase ce constituie decorul din Cappadochia. Cum sa nu te trezesti matinal pentru asa spectacol? La fel de spectaculos este si rasaritul vazut de la inaltime, din unul din baloanele ce se ridica printre stanci de la sol.

Sulina, aici rasare soarele prima data in Romania

Eram chitita sa prind rasaritul in Sulina, cel mai estic punct din Romania si locul unde tara noastra isi da binete intai cu soarele in fiecare dimineata, si aproape nu am putut dormi noaptea de frica sa nu il ratez. La 5 cand m-am uitat pe geam ceata era atat de groasa incat nu se vedeau copacii de langa hotelul nostru plutitor, de pe faleza. La 6:47 insa, cand google imi indicase ca va avea loc aparitia soarelui, ceata se dispersase, atat cat trebuie doar, cat sa creeze pe canal o atmosfera magica.

Corfu, un rasarit grecesc ca la carte

Se stie ca Grecia exceleaza in rasarituri, si hotelul nostru din Corfu a fost astfel pozitionat incat ne oferea o panorama perfecta cu soarele cum iese in tonuri de roz.

Dubai, rasarit cu aer SF

Din anumite puncte in Dubai poti avea noroc de un rasarit cu Burj Khalifa inconjurat de o armata de sute de zgarie nori stralucitori desprins direct din filmele stiintifico-fantastice. Nu puteam sa nu ma trezesc la 5 dimineata pentru asa ceva, nu?

Musandam Oman, rasarit la ocean

Tot in Arabia, dar in Oman, in peninsula Musandam, am avut parte de un rasarit alfel, doar noi, plaja intinsa, oceanul si casele traditional omaneze.

Rasarit la 3100m, cu Matterhorn pe fundal

Cum e sa vezi soarele rasarind in timp ce respiri aerul curat de la 3100m din muntii Elvetiei, deasupra Zermatt, si admiri silueta unica a Matterhorn-ului pe fundal? Magic, iti spun eu, si pentru aceasta nu trebuie decat sa dormi peste noapte la KulmHotel, la capatul trenului legendar GornergratBahn.

Rasarit pe Clisura Dunarii

Un alt loc in care Dunarea iti ofera un rasarit unic este la Clisura Dunarii, la Cazane, unde admiri in culori portocalii una din cele mai frumoase zone din Romania.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare