Sus
  >  Destinatii   >  America de Nord   >  Puerto Vallarta, vacanta mexicana la malul Pacificului

Puerto Vallarta este una din numeroasele statiuni turistice mexicane, in care relaxarea si buna dispozitie sunt la ele acasa, loc bun de o vacanta exotica. Situata in golful Banderas, la malul Pacificului, isi imparte punctele de atractie intre nisipurile aurii de la malul marii si misterioasa Sierra Madre, jungla tropicala ce te indeamna la aventuri.

Vacanta incepe cu o plimbare la pas prin Puerto Vallarta

Incepe sejurul prin a cunoaste intai orasul. Malecon, faleza Puerto Vallartei, este de fapt o expozitie in aer liber, numeroase sculpturi delimitind orasul de ocean. Tot de-a lungul falezei se gasesc numeroase magazine, de unde iti poti cumpara suveniruri sau bijuterii, in special de argint, deoarece minele sunt in aceasta zona des intalnite. Intre magazine, terase te imbie sa te odihnesti alaturi de un cocktail savuros, oferindu-ti o priveliste superba asupra oceanului. Viziteaza si opera de arta care este biserica statiunii, de unde dupa un scurt urcus poti ajunge la Kimberly, casa lui Elizabeth Taylor. Continua cu o vizita in Marina Puerto Vallarta, portul statiunii, locul unde numeroase ambarcatiuni de divertisment sau pescuit sunt ancorate. De-a lungul portului, o sumedenie de restaurante de imbie sa incerci bucataria mexicana sau internationala.

Nu e vacanta la ocean fara o plimbare cu barca

Dintre multitudinea de excursii cu barca oferite, cateva sunt obligatorii pentru orice turist. Las Caletas este o plaja retrasa, multa vreme in proprietatea privata a regizorului John Houston, poate cea mai frumoasa din zona, la o ora distanta de centrul orasului, iar o zi aici inseamna relaxare totala. Seara ambianta se schimba, cei care opteaza sa vina aici in acest moment au parte de un spectacol inedit de arta pre-hispanica (Rythms of the Night) si de o cina la lumina lumanarii intr-o adevarata atmosfera tropicala.

Plaje de poveste in Puerto Vallarta

Tot la capitolul obligatoriu de vizitat sunt si plajele din imediata vecinatate: Las Animas si Quimixto. In cea de-a doua poti alege intre un bronz la malul oceanului, sau o vizita la o cascada din padure, vizita ce poti sa o efectuezi calare pe unul din caii ce se pot inchiria pentru aproximativ 15$ de aici. Micul bazin natural in care se varsa cascada este suficient de adanc pentru a permite salturi spectaculoase de pe unul din peretii din stanca, iar copii localnici vor fi bucurosi sa iti dea o adevarata lectie de maiestrie. Daca esti suficient de curajos, incearca si tu, dar atentie, stancile sunt umede si extrem de alunecoase.

Alte distractii acvatice sunt experiente de sailing, pescuit in ocean, snorkelling sau scuba diving.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare