Sus
  >  Descopera Romania   >  Distractie inedita cu multa adrenalina la noi la mare: Zbor cu avionul mic

La noi pe litoral nu ai ce face? Permite-mi sa te contrazic. Ai multe de facut! De la plimbari la apus sau explorari in locuri superbe si nestiute, la plaje salbatice, la vizite la cetatile antice din Dobrogea sau la atractii haioase de copii, precum parcul cu dinozauri Jurasica Park din Neptun, optiunile sunt nelimitate. Insa recent am testat si o distractie plina de adrenalina: zbor deasupra marii cu avionul mic.

De unde poti zbura cu avionul mic deasupra marii?

Poti decola de fapt din doua locuri: de pe aerodromurile Tuzla (alaturi de plaja salbatica, unde este si simpatica Hangar Cafe) sau Costinesti. La sfatul unor prieteni, am mers pentru varianta acestuia din urma, si am rezervat un zbor cu avion mic, de doua persoane, de la vulturasul.ro.

Avionasul Vulturasul are doar 2 locuri, asa ca daca sunteti mai multi veti zbura pe rand, alaturi de un pilot experimentat. Noi ne-am programat unul dupa altul, si intre timp am asteptat pe pista de iarba a aerodromului, jucindu-ne cu frisbee si stind la soare. Ba chiar am si socializat cu cainii locului, si ne-am distrat de popandaii care tot apareau pe pista. Copiii sub 14 ani pot si ei zbura daca vor, cu acordul parintilor.

Cum se desfasoara un zbor?

Dupa un foarte scurt instructaj la sol iti vei lua zborul de pe pista de iarba. Zborul va dura maxim jumatate de ora, si vei zbura pe deasupra marii si a statiunilor de pe litoral, admirind epava de la Costinesti, herghelia Mangalia sau alte locuri emblematice din zona, dar si plajele de peste tot. Sau poti opta pentru zbor acrobatic, care va cuprinde si o serie de loopinguri si intoarceri. Vei avea in spate o parasuta, si vei fi prins in centuri serioase.

A fost una din cele mai faine dupa amieze petrecute de noi la mare!

PS: Daca vrei sa experimentezi si tu zborul cu avionul mic la mare la noi in Romania, iata cateva recomandari de cazari la noi pe litoral.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare