Sus
  >  Destinatii   >  O zi in Bonn, capitala Germaniei de Vest

Intr-un weekend (cum altfel in Germania?) ploios am poposit pentru o zi in Bonn, fosta capitala a Germaniei de Vest. Si, desi nu are efervescenta Berlin-ului, Bonn a fost o placuta surpriza, cu multe locuri interesante.

Plimbare prin centrul pietonal al Bonn

Intai am luat la pas centrul pietonal al Bonn. Si am poposit pe rand la impunatoarea Ministers of St Martin, la Altes Rathaus – vechea primarie cu o arhitectura interesanta si la casa in care s-a nascut Beethoven. Ba chiar pietele de Craciun, la jumatate de noiembrie, incepeau sa se deschida, asa ca am degustat primul nostru gluhwein de sezon.

Un punct si o atractie de neratat in centrul orasului a fost.. magazinul Haribo. Cel mai mare magazin Haribo din lume, de altfel! Pentru ca aici, in Bonn, este locul in care in 1922 Hans Riegel Sr a inventat celebrul ursulet de gel, care iata, a implinit 101 ani. Iti este si tie pofta de ceva dulce?

Apoi ne-am continuat plimbarea pe faleza, pe alocuri inundata de la atatea ploi de noiembrie, a Rinului, si am avut surpriza sa descoperim Biserica Romaneasca din Bonn, o biserica de lemn, chiar pe malul apei, construita in stil maramuresean.

Castelul Drachenburg, o vizita impresionanta

Pe un deal stancos langa Bonn se inalta maiestuos Castelul Drachenburg, ultimul nostru stop in Bonn, un edificiu construit între anii 1882 – 1884 pe stânca Drachenfels în Königswinter. Este unul din cele mai vizitate castele din Germania de altfel, dar in noiembrie ploios nu era asa multa lume, si ne-am putut bucura la maxim de atmosfera de basm vrajit pe care interioarele sale ultra decorate o inspira. La castel poti ajunge in doua moduri: pe jos intr-o plimbare sau cu un funicular, care insa era inchis cand am fost noi.

Pe drumul inspre castel, o alta cladire cu aer misterios asteapta sa fie vizitata: Nibelungenhalle, in stil art deco, este un templu dedicat operei lui Wagner, decorat cu scene inspirate din opera sa, o pestera cu un dragon fioros de piatra, si un pic zoo cu reptile din diferite specii exotice.

Cam aceasta a fost ziua noastra prin Bonn, capitala fostei Germanii de Vest. Am pornit incontinuare spre Trier, cel supranumit Roma Nordului.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare