Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Povestea Calendarului

Pe drum spre Transfagarasan in aceasta toamna am poposit in Porumbacu, pentru o vizita cu copiii la Povestea Calendarului, un loc de care tot auzisem in ultima perioada, si care, fiindc chiar in perioada Halloween-ului, mi s-a parut interesant de vizitat cu cei mici.

Cum ajungi la Povestea Calendarului

Noi am pornit din Apold, si am facut cam o ora pana la Porumbacu de Jos. Mai fusesem in zona si cu alte ocazii, la Castelul de Lut din Valea Zanelor sau cazati la casute pe jumatate sub pamant in Dealu Verde, asa ca nu am pierdut timp, am oprit direct in parcarea (imensa, noua) de langa intrarea in parcul de distractii. Pentru ca in fapt aceasta este Povestea Calendarului, un mic parc tematic de distractii.

>> Cauta cazare in Porumbacu de Sus

Din Sibiu sau Brasov faci peste o ora pana aici, iar din Bucuresti, in functie de drumul ales, 4-5 ore, este un drum substantial, asa ca recomand sa combinati cu alte activitati in zona, si sa stati un intreg weekend. In zona puteti vizita si interesanta Abatia Cisterciana de la Carta.

Cum este la Povestea Calendarului?

Plimbindu-te prin parc vei trece pe langa 12 casute decorate tematic, fiecare reprezentind o luna a anului, si impreuna alcatuind calendarul. La intrarea in fiecare casuta te intampina si o mica poezie despre luna „curenta”. Casutele sunt fiecare altfel, si in ton cu luna, de la morcovi uriasi in gradina din fata pentru aprilie, la inimioare din plin la februrie sau chiar o casuta in forma de brad pentru decembrie, ce vine la „pachet” cu pachete de cadouri si sanie trasa de reni. Pentru octombrie, bineinteles, este o casa bantuita.

Unele casute sunt doar de decor, altele adapostesc mici ateliere (din pacate la alte ore decat cand ne-am nimerit noi) sau magazine – de dulciuri, de suvenire etc.

In centru este amenajat un restaurant cu terasa generoasa. Obosit un pic de aglomeratie, acolo ne-a asteptat tati sa terminam exploratul casutelor si ale locurilor de joaca, la o cafea si o limonada.

Din loc in loc mici locuri de joaca, in diferite stiluri, de la mini golf la clasicele leagane, ii asteapta pe cei mici. Sunt si doua atractii mai mari, cu bani extra: un trenulet ce face turul parcului, si barcute pe un mic rau alene.

Ai fost cu copiii la Povestea Calendarului? Ce astfel de atractii ne mai recomanzi? Pentru noi, anul acesta a fost un an plin de mini parcuri de distractie tematice prin Romania, de la Poiana Basmelor si Jurasica Park langa litoral, la Mini Transilvania in Harghita.

>> Cauta cazare in Porumbacu de Sus

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare