Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Belgia   >  In Bruxelles in preajma de Craciun si ce poti face cu copiii prin capitala Belgiei

Daca anul trecut am ales sa mergem la Targul de Craciun din Budapesta, anul acesta destinatia aleasa de noi pentru a intra in spiritul Lunii cadourilor a fost Bruxelles

Copiii nu mai fusesera niciodata in Belgia, si am profitat de unul din numeroasele zboruri saptamanale ce leaga Bucuresti de Bruxelles pentru a da o fuga rapida pana in inima Uniunii Europeene, pentru a vedea cum s-a gatit de Craciun.

>> Rezerva Hotelul Radisson Collection Grand Place | Cauta alte oferte de cazare in Bruxelles

La ce te poti astepta in Bruxelles in preajma Sarbatorilor: Decoratiuni si Targul de Craciun

Pentru ca aveam doar o seara la dispozitie am ales sa ne cazam chiar in centru, sa fim la o distanta de mers pe jos de diferitele locuri amenajate de Craciun. Primul stop cum am pornit de la hotelul nostru a fost Bar d’Altitude, un iglu transparent imens, inconjurat de o gondola si un snowmobil, in apropierea unei piete de Craciun cu casute traditionale, ce servesc vin fiert si multe feluri de gaufre.

Am continuat apoi prin centrul pietonal, si urmatorul stop unde ne-am oprit sa facem o suta de fotografii a fost restaurantul Drug Opera, inconjurat de sute de cadouri stralucitoare de Craciun.

Grande Place, piata Centrala care adaposteste spectaculoasa primarie din Bruxelles a primit si ea haine de sarbatoare: un brad imens luminat fix in centru, si o imensa iesle si scena a Nativitatii intr-o laterala.

Nici celebrul baietel care face pipi, Manneken Pis, nu a ramas nedecorat. I-am facut o vizita, bineinteles, si tare i-a amuzat pe copii sa il vada!

De neratat sunt si Galeries Royales Saint-Hubert, cu vitrine delicioase si superb decorate de Craciun, prin care am trecut, doar pentru placerea de a vedea decorurile de mai multe ori.

De altfel, intreg centrul pietonal al Bruxelles este superb decorat de Craciun!

Si daca tot am zis de copii, daca sunteti in acest decembrie in Bruxelles cu copiii, un loc cu totul deosebit este amenajat pentru cei mici in Galeria Horta: o expozitie imersiva si interactiva Spirit of the North, in care cei mici sunt dusi direct in lumea magica a Craciunului, in cateva camere tematice in care pot sa se dea pe derdelus, sa viziteze casa Mosului sau sa ii scrie o scrisoare. Trebuie rezervare prealabila. 

Un alt loc pe care l-am “testat” cu incantare cu copiii au fost leaganele “cantatoare” amenajate in colaborare cu Samsung in Place Albertine.

Ce am mai vizitat cu copiii in Bruxelles in acest weekend?

Usa in usa practic cu expozitia temporara Spirit of the North, in aceeasi Galerie Horta, este si un mic muzeu foarte simpatic pentru copii: Muzeul benzilor desenate. I-am regasit astfel pe Strumfi, pe Tintin, pe Boule si Bill, pe Asterix si Obelix si am petrecut o jumatate de ora intr-o lume plina de fantezie.

Mai vizitasem demult Atomium, dar expozitiile din sferele ciudatei cladiri se tot schimba, si este un loc cu adevarat interesant de vazut si cu cei mici. De data aceasta am avut parte de o expozitie dedicata unui grup de facebook cu peste 3 milioane de abonati, aparut la inceputul lockdown-ului: What do i see from my window.

Inainte de a urca insa in sferele legate prin scari rulante am facut si o plimbare prin parcul din jur, admirind culorile toamnei inca prezente in aceasta frumoasa padure.

Am facut si rezervare din restaurantul situat in cea mai la inaltime sfera, la peste 100m altiudine, si acolo am mancat un pranz tarziu, inainte de a ne indrepta spre aeroportul Charleroi, inapoi spre Bucuresti.

Cu inca o ora la dispozitie insa de a porni spre avion am oprit si la Mini Europe, parcul cu cladiri in miniatura de la picioarele Atomium.

Unde ne-am cazat in Bruxelles cu copiii?

Am ales, dupa cum am zis deja, un hotel fix in centru. Si impresionata de noul hotel Radisson Blu Aurum din Brasov vizitat recent, am mers tot pe mana acestui lant de hoteluri si ne-am cazat si in Bruxelles la un Radisson Colection Grand Place (vezi preturi aici). Copii au fost foarte amuzati de „priveliste”: din camera noastra se vedea lobby-ul hotelului, si au petrecut momente impreuna monitorizind lifturile si etajele la care opresc ele.

Ba mai mult, nu doar locatia a fost un plus al acestui hotel, ci si restaurantul sau, Eneko Basque, cu bucatarie basca, al carei chef este celebrul bucatar basc Eneko Atxa, cu 5 stele Michelin la activ, proprietarul celebrului Azurmendi, restaurant de 3 stele Michelin. Tare ne-am bucurat sa ii testam meniul!

>> Rezerva Radisson Collection Grand Place | Cauta alte oferte de cazare in Bruxelles

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare