Sus
  >  Descopera Romania   >  Radisson Blu Aurum, primul hotel de nota 10 din Brasov

Mi-au placut intotdeauna hotelurile-experienta, si hotelurile care au o poveste in spate, de spus celor care le trec pragul. Iar cel mai nou hotel din Brasov, de 5 stele, Radisson Blu Aurum, are de amandoua. L-am vizitat cu ocazia deschiderii oficiale, si l-am numit direct cel mai fain hotel din orasul de sub Tâmpa, si de abia astept sa revin impreuna cu intreaga familie.

Povestea Radisson Blu Aurum

Cladirea in care s-a nascut Radisson Blu Aurum, situata langa Parcul Nicolae Titulescu, la marginea Centrului Istoric din Brasov, este o cladire cu o istorie lunga, de aproape 100 de ani. In 1930 a fost construit aici Palatul Telefoanelor din Brasov, iar dupa ce acesta si-a incetat utilitatea si functionarea, cladirea sa a stat, asteptind o noua viata, cu stigmatul bulinei rosii, singura care primise aceasta titulatura in oras, pana a fost cumparata spre a deveni hotelul care si-a deschis portile acum.

Dar poate istoria si povestea sa trebuie spusa de mai din timp, din anii 1500, cand Brasov era Kronstadt, Biserica Neagra nu era neagra ci proaspat construita, si pe locul pe care acum sta semet Radisson Blu Aurum se inalta Bastionul Aurarilor, asa cum era traditia breslelor in oras. Marturie a acestei perioade sta bucata de zid de fortificatie a cetatii Brasovului, descoperita total intamplator in timpul santierului, pe cand se sapa pentru consolidarea fundatiei, si care acum, cu avizul Ministerelor implicate, a fost protejata si pusa in valoare, pentru a putea fi admirata de turisti, prin construirea unei senzationale crame in jurul sau, cu tavan de sticla – podea in acelasi timp pentru terasa din curtea interioara a hotelului.

Cum este hotelul Radisson Blu Aurum?

De multa vreme simteam ca ceva lipseste din peisajul hotelier din Brasov, unul din cele mai turistice orase din Romania, si acest lucru mi-a fost confirmat nu doar de statisticile prezentate la conferinta organizata cu ocazia deschiderii Radisson Blu Aurum, ci pur si simplu de primii pasi pe care i-am facut in noul hotel. In Brasov lipsea un hotel-experienta, o cazare deosebita, cu poveste si servicii premium. O alta confirmare a acestui fapt este si faptul ca desi se asteptau sa aiba clienti preponderent din segmentul business, pana acum segmentul leisure a avut cea mai mare proportie.

Radisson Blu Aurum are 110 camere, cu o parte dintre ele, cele de la etajul 5, cu nivel de dotari executive. Tot aici este amenajat un executive lounge pentru mic dejun si pranz pentru cei cazati la acest etaj, care seara se transforma in cocktail si whisky bar, pentru toata lumea. Se pot organiza chiar si degustari de diferite sortimente de whisky, cu somelier specializat.

Camerele impresioneaza nu doar prin decoratiunile interioare, dar si prin priveliste, unele fiind orientate catre parc si Cetatea Brasovului (tocmai reintoarsa in proprietatea orasului), si cele de pe latura opusa cu priveliste catre Muntele Tâmpa si Biserica Neagra. 

La subsol te asteapta, pe langa superba si neobisnuita crama amenajata in jurul zidului cetatii, de care v-am povestit mai sus, si o sala de fitness si un cabinet de mesaj.

Pe acoperis, surprizele vor continua, inca fiind in lucru: un skybar cu vedere la Tâmpa si Cetatea Brasovului in acelasi timp, si o piscina rooftop, amandoua unice in Brasov. Piscina va fi cu siguranta un hit pentru copiii nostri, cu care planuim sa revenim. De altfel, Aurum are si dotari pentru familiile care aleg sa ii treaca pragul pentru o vacanta la Brasov: camere cu canapele extensibile, suites, scaune de masa pentru cei mici.

Ce mi-a placut la Radisson Blu Aurum?

In primul rand, mi-au placut pozitia si locatia. In 5 minute pe jos esti in Piata Sfatului, pe strazile pietonale ale Centrului Istoric din Brasov ori te strecori pe celebra Strada a Sforii inspre Tâmpa.

In al doilea rand, mancarea a fost geniala. Chef Alex Balan, finalist in Chefi la cutite, este “vinovatul” pentru toate felurile delicioase pe care le-am testat in ziua si seara petrecuta in Brasov la Radisson Aurum, o bucatarie fusion romana-asiatica deosebita.

Si daca tot vorbesc de mancare, mi-a placut teribil ca, desi restaurantul lor este unul cu adevarat excelent, la receptie, la checkin, ma astepta un pliant cu top 10 restaurante de incercat in Brasov. Mereu mi se pare un „extra touch” sa ti se ofere de catre hotel informatii despre atractiile locale, si trebuie sa recunosc ca am notat dintre restaurantele recomandate, pentru a le testa cu ocazii viitoare (pe cateva le stiam deja, le iubim de mult).

Si nu in ultimul rand, trebuie sa spun ca privelistea din camere este senzationala. Vezi pe deoparte acoperisurile centrului vechi si Biserica Neagra, cu silueta muntelui Tâmpa pe fundal, si de partea cealalta dealul cu Cetatea Brasovului. In lucru sunt inca piscina si skybar pe acoperis, o premiera pentru Brasov, care probabil vor fi cu aceeasi priveliste exceptionala. De revenit sa le “testam”!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare