Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  5 hoteluri fabuloase Relais&Chateaux din Europa

Relais&Chateaux este una din retelele de hoteluri si restaurante premium din lumea intreaga, fondata in 1954, si una optiunile noastre de cautari atunci cand cautam o cazare cu totul speciala. La noi in tara este reprezentata printr-un hotel (Epoque) si un restaurant (Le Bistrot Francais). SI dupa cum spuneam, de multe ori in calatoriile noastre incepem cautarile cu ce ne ofera Relais & Chateaux la destinatia noastra, si iata cateva locatii deosebite din ce am testat pana acum in Europa.

Château de la Chèvre d’Or pe Coasta de Azur

Cocotata deasupra Mediteranei, vechea cetate Eze este o aparitie impresionanta. Iar printre stradutele ei intortocheate pietruite, chiar sub celebrele Jardins Exotiques, un hotel aproape secret se gaseste: Chevre d’Or, cu privelisti nemaipomenite cu Coasta de Azur. Si daca piscinele si gradinile acestui hotel cu totul deosebit nu sunt suficiente, te asteapta si un rasfat culinar: La Chèvre d’Or Gourmet Restaurant are 2 stele Michelin si o sumedenie de alte premii. Am povestit despre Chèvre d’Or in articolul despre weekendul nostru pe Coasta de Azur.

Zornitsa Family Estate, intre vita de vie si stancile din Melnik, singurul hotel Relais&Chateaux din Bulgaria

Si vecinii nostri au un hotel Relais&Chateaux, dar spre deosebire de la noi, el nu este situat in capitala Sofia, ci langa cel mai mic oras din Bulgaria, Melnik si ale sale piramide de stanci. Am petrecut la Zornitsa un weekend relaxant cu mult vin bun, mancare delicioasa si plimbari la atractiile naturale ale zonei.

Tot langa vii, dar de data aceasta pe malul Adriaticii, un alt Relais&Chateaux: Meneghetti

In Istria este una din cele mai frumoase vinarii din Croatia: Meneghetti, cu casutele ei rustice, cazare intre vita de vie dar la 2 pasi de plaja si valurile Adriaticii. Au fost cateva zile minunat de relaxate petrecute aici in saptamana in care am explorat Istria cu copiii, inceputul roadtrip-ului nostru de-a lungul coastei Croatiei.

Deasupra marii smaralde, intre bolovani, in Sardinia: Pedra Segreta

Pentru primul zbor post-lockdown am ales Sardinia, si am petrecut acolo un weekend in doi, pentru care am ales o locatie speciala: Pedra Segreta, un resort ascuns intre bolovani, deasupra celebrei Costa Smeralda. Pentru noi punctul forte al hotelului a fost restaurantul Il Fuoco Sacro, inclus in Ghidul Michelin, unde am avut parte de cele mai frumoase apusuri din Sardinia.

Fortaleza do Guincho, deasupra valurilor Atlanticului in Portugalia

Deasupra plajei Guincho, celebra printre amatorii sporturilor pe apa, vegheaza o fortareata impunatoare: Fortaleza do Guincho, membra Relais&Chateaux. Pentru primele zile din roadtrip-ul nostru de final de vara prin nordul Portugaliei, am ales sa poposim in zona Cascais, si pentru ca vroiam sa ne trezim in sunetul valurilor Atlanticului ne-am cazat la Fortaleza do Guincho, si am sarbatorit o dubla inaintare in varsta la restaurantul lor cu o stea Michelin.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare