Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Zagreb si o plimbare de vara

Zagreb pentru noi in aceasta vara a fost doar o escala, intre lacul Balaton din Ungaria si Istria, prima noastra oprire intr-un roadtrip de peste 3 saptamani pe coasta Croatiei la Adriatica.

Nu stiu cum s-a facut, ca pana acum am ajuns in Zagreb doar pe frig. Ba chiar i-am si admirat frumoasele piete de Craciun intr-un decembrie insorit. De data aceasta insa ne-am putut bucura de efervescenta capitalei Croatiei pe timp de vara!

O terasa perfecta de vara la hotelul Esplanade din Zagreb si o plimbare prin centrul verde al orasului

Hotelul Esplanade este gazduit in una din cladirile monumentale din centrul Zagreb-ului, un palat inconjurat de gradini si parcuri (intr-una din lateralele sale incepe Gradina botanica din Zagreb) si cu terasa gigantica, perfecta pentru seri de vara linistite, asa cum ne doream dupa drumul lung din satul Glod, Alba, unde ne petrecusem in mod rural weekendul, prin Ungaria si pana in Croatia.

Asa ca inainte de agale la plimbare, trecind prin Ledeni, Zrinjevac si Josipa, parcurile centrale ale Zagreb-ului, pentru a ajunge la piata centrala a orasului.

Zagreb de sus si un apus de vara

La doi pasi am regasit funicularul inspre Upper Zagreb, si, cu masca pusa, asa cum trebuie in Croatia in transportul in comun pe timp de pandemie, nu am ezitat sa urcam.

Am regasit imediat atmosfera de alta data a partii superioare a orasului Zagreb, si ne-am plimbat pe indelete de la biserica St Mark si acoperisul sau colorat pana am ajuns la Plato Gradec, unde e amenajata vara un food court, o terasa simpatica si acoperita de umbrelute colorate (si iarna o piata de Craciun), si de unde ai o super panorama cu Catedrala Zagreb, simbol al orasului, si turnurile sale asimetrice.

De data aceasta ne-am focusat pe atmosfera orasului si pe plimbari, dar atractii pentru copii sunt din plin, si le-am vizitat datile trecute in Zagreb. Asa ca la apus am luat-o pe scari in jos agale, inapoi spre hotel, pentru a ne pregati, a doua zi, cu prima intalnire cu marea, in Istria.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare