Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Excursie de o zi din Cluj la Marisel si lacul Tarnita

Ne place Clujul si pentru vibe-ul sau urban, mancarea buna si evenimentele faine organizate aici (de altfel de data aceasta pentru unul dintre aceste evenimente am ajuns), dar ne place si pentru numeroasele excursii in locuri superbe pe care le poti face in jurul orasului. Anul acesta am ales una dintre zile sa facem o escapada la munte si la lac, in statiunea montana Marisel si pe lacul Tarnita.

>> Anul trecut am combinat o vizita in Cluj cu cateva zile in Apuseni si un stop la Salina Turda.
>> 4 cazari faine in Apuseni
>> Alte excursii de o zi din Cluj
>> Ce am facut cu copiii prima oara in Cluj

Inceput de dimineata de duminica in Cluj

Dupa ce cu o zi inaint, sambata dupa amiaza, am vazut istorica partida de tenis dintre Andre Agassi impreuna cu Steffi Graf si Simona Halep cu Andrei Pavel, eram in dispozitie foarte sportiva.

Asa ca ne-am inceput ziua de duminica dimineata devreme cu miscare. Am participat la Family Cross in cadrul aceluiasi eveniment de amploare SportsFestival.

Dupa 5km alergati ne-am reintors la hotelul nostru preferat din Cluj, Ramada, pentru o ora de balaceala, numai buna in piscina rooftop cu apa calda a hotelului.

Pranz la Cabana Motilor in Marisel

Atata miscare cerea un pranz pe cinste, asa ca am urcat in masina si 1h mai incolo eram la Cabana Motilor, unde ne asteptau prietenii nostri (si colegi in Family Travel Bubble), familia The Happy Kid. Aerul curat de la peste 1100m combinat cu gulas sau placinte motesti, asezonate cu visinata, au rezultat intr-un pranz delicios, cu loc de joaca si iarba verde pentru copii sa alerge.

Vara pe partie de ski, la Marisel

La 3km distanta de Cabana Motilor este parcarea partiei de ski, si vara de bike, Marisel. Dar nu doar pentru biciclete offroad la vale in viteza poti veni aici vara, ci si pentru plimbari (nu pe traseele de bike), si pentru privelistile frumoase cu lacul Belis, inconjurat de culmi impadurite.

Dupa amiaza relaxanta pe ponton, la lacul Tarnita, inainte de a reveni in Cluj

Pe drumul inapoi spre Cluj ne-am oprit pe un ponton. Si nu orice ponton, ci unul foarte cochet si simpatic, cu sezlonguri, barci electrice, hidrobiciclete sau paddleboards pe lacul Tarnita: Village by The Lake. Trebuie sa cobori ceva trepte pana jos (pe care la plecare trebuie sa le si urci), dar privelistea cu malurile impadurite ale Lacului Tarnita (cu care mai facusem cunostinta, dar de sus, cand am facut drumetia pana la Piatra lui Dan) merita pe deplin efortul.

Am stat la vorba pe ponton, iar apoi, inspre apus, am inchiriat o barca electrica (pe Lacul Tarnita nu au voie ambarcatiuni cu motor pe benzina) si ne-am plimbat agale pe apa in nuante verzi-bleu.

Cam aceasta a fost excursia noastra de o zi din Cluj, catre noi locuri frumoase descoperite in aceasta parte a Romaniei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare