Sus
  >  Calatorii cu copii   >  3 zile pe insula Grenada din Caraibe

Penultimul popas din excursia noastra de 3 saptamani prin Caraibe a fost micuta insula Grenada. Micuta, dar plina de caracter si aroma, fiind supranumita si insula condimentelor. Am ajuns aici dupa un zbor de 20 de minute din vecina St Vincent&Grenadines.

Unde ne-am cazat pe Grenada

Am ajuns seara destul de tarziu pe Grenada, si am ales pentru cele 3 zile aici un hotel chiar pe plaja, si dupa succesul celui din Barbados, tot din lantul Radisson. Pret moderat si locatie imbatabila, asa ca ne-am bucurat in fiecare zi de una din cele mai faine plaje de pe Grenada, Grand Anse (doar nu veni aici cand sunt croaziere mari in port, insa!). Copii au alternat balaceala, intre apa turcoaz a Grenadei si piscina generoasa a hotelului.

Tot pe Grand Anse am vizitat si piata de condimente alaturata, de unde ne-am cumparat tot felul de pliculete aromate pentru acasa, dar ne-am si impletit parul in codite, in stil caraibian.

Foarte aproape de hotelul nostru este si mica dar foarte draguta capitala a insulei, St George, catre care am facut o plimbare la apus.

Primul stop – o plantatie de cacao! Sa aflam de ce este Grenada numita insula condimentelor

Copiii au fost entuziasmati ca pe Grenada avem in plan vizita la o plantatie de cacao si fabrica de ciocolata (pe Barbados vizitasem de rom, dar isi aminteau cu drag o vizita similara in Costa Rica), asa ca, la cererea partenerilor mici de calatorie, acesta a fost primul stop din explorarile noastre pe Grenada. Am ales sa mergem la Belmont Estate, una din plantatiile de cacao cu traditie si istorie, si vizita s-a lasat cu tur de condimente ce cresc ca buruienile aici, degustari de tot soiul (mai ales de pulpa alba a pastailor proaspat culese de cacao – un deliciu), si dans pe boabe de cacao. La final am mancat un pranz traditional caraibian, si delicios, la restaurantul de pe plantatie. PS: Doar fetele si femeile au voie sa danseze in boabele de cacao.

Mereu in cautare de vulcani, am gasit cratere si pe Grenada

In periplul nostru caraibian am vizitat multi vulcani: pe St Vincent i-am admirat de departe, pe St Lucia i-am vazut chiar activi si ne-am imbaiat in namolul cald al unui crater, pe Dominica am facut hike-uri dificile, iar pe Grenada am poposit in Grand Etang National Park. Aici, sus, mult deasupra oceanului, un vulcan ce a erupt acum 12000 de ani a lasat in urma un lac mai mereu inconjurat de nori, in mijlocul unei paduri dese pe care maimutele mona, venite aici cu colonistii acum sute de ani tocmai din Ghana, le numesc casa. Centrul de vizitatori al parcului national este intr-un frumos conac istoric, decorat cu stegulete in culorile Grenadei.

Istorie si panorame frumoase

Doua forturi pazesc St George, capitala Grenadei, de sus de pe munte: Fort Frederick si Fort Matthew, inca de pe vremea cand francezii se luptau cu englezii pentru posesia insulei condimentelor. Dar ele au purtat si destul de recent rol important in istoria micii natiuni Caraibiene.

In revolutia din anii 80, Fort Frederick a fost desemnat drept cartierul principal al revolutionarilor, care au asasinat prim ministrul si aproape intreaga guvernare. Aceste actiuni au dus la raspuns din partea SUA, care insa, in prima faza, a bombardat din greseala vecinul mai mare al micutului sediu central revolutionar, pe Fort Matthew, devenit intre timp institutie pentru boli mentale, omorind mare parte dintre rezidenti.

Aventuri subacvatice in a doua zi pe insula

In ultima zi am avut in program de dimineata o aventura subacvatica aparte. Adancurile apelor ce inconjoara Grenada ascund surprize nebanuite de la suprafata: in 2006 peste 70 de sculpturi, majoritatea opera sculptorului britanic Jason deCaires Taylor, au fost montate intr-un golf linistit, nu departe de capitala. Pot fi admirate intr-o excursie de scuba sau snorkel, iar noi am pornit chiar de pe Grande Anse, din fata hotelului nostru.

A fost o calatorie fascinanta in lumea subacvatica a Grenadei, unde am intalnit nu doar pesti dintre cei mai colorati, ci si vrajitori, statui ale lui Iisus, hore de copii sau… oameni la calculator. Iar copiii s-au descurcat la aceasta aventura de snorkel de peste o ora, intr-o zi chiar cu valuri cam maricele, foarte bine.

Mica drumetie si apoi inot la o cascada

Un ultim stop in Grenada: o cascada cu apa turcoaz-verzulie, inconjurata de plante cu frunze gigantice. Annandale Falls este unul din cele mai cunoscute obiective turistice de pe insula, asa ne-am programat vizita aici tarziu dupa amiaza, dupa ce incheiau turistii de pe croaziere tururile, si a fost tocmai bine, am prins bazinul turcoaz doar pentru noi sa ne balacim, si am facut in liniste o drumetie prin padurile din jurul cascadei.

Cina pe plaja, intr-o pestera

Unul dintre cele mai bune restaurante de pe Grenada este Aquarium, si este situat pe o mica plaja, intr-un golf protejat, partial construit intr-o pestera spectaculoasa. O experienta aparte pentru ultima noastra seara pe Grenada.

Cam acestea au fost cele 3 zile mult prea scurte pe Grenada. Urmatorul, si ultimul, stop a fost revenirea, pentru inca doua zile, pe Trinidad&Tobago, dupa inca un zbor scurt peste Caraibe.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare