Sus
  >  Destinatii   >  Caraibe   >  Barbados   >  Cum a fost de Revelion, si inca 4 zile, in Barbados cu copiii

A treia insula pe care am aterizat in periplul nostru prin Caraibe cu copiii, dupa Trinidad si Dominica, a fost Barbados cea cu ape turcoaz. Fata de insula pe care petrecusem saptamana precedenta, Dominica, Barbados este extrem de turistic, si plin de restaurante, cafenele si baruri, si de aceea l-am ales pentru a petrece aici trecerea intre ani, Revelionul 2023-2024!

>> Vezi pe unde am sarbatorit in alti ani Revelionul aici

Cateva dintre plajele frumoase din Barbados pe care am ajuns!

Ne-am cazat pe una din cele mai frumoase plaje din Barbados, si imediat ce ne-am cazat am si iesit sa testam apele liniste de aici, din Carslile Bay. Tot pe aceasta plaja dimineata devreme ai un adevarat spectacol: caii de curse, ce au rezidenta nu departe, langa Savannah, fiind sa faca baie aici, spre deliciul turistilor, care pot astfel interactiona cu ei. Zi de zi cat am stat in Barbados ne-am distrat teribil admirindu-i fie din balcon fie coborind direct pe plaja.

Unul din multele apusuri frumoase din Caraibe le-am petrecut pe Mullins Beach, o plaja cu un vibe bun, cateva terase dragute si direct vedere la soarele ce a intrat incet incet in mare.

Batsheba Beach e o plaja lunga, neamenajata, punctata pe margini de vile elegante, de data aceasta pe partea cu oceanul Atlantic, deci cu valuri mari. Nu ne-am bagat in apa din aceasta cauza, dar ne-am plimbat agale pe nisip, o placere!

`Crane Beach ne-a fermecat inca sus, de pe treptele pe care trebuie sa le cobori pana la ea. Plaja este inghesuita practic intre stanci inalte, si am petrecut aici pana seara tarziu, cand doar noi, copiii si valurile ne mai auzeam.

Dar poate cea mai colorata plaja pe care am fost pe Barbados a fost Dover Beach: apa turcoaz, nisip foarte fin si foarte alb si casute de salvamari extrem de colorate. O placere vizuala si senzoriala aparte, iar snorkeling-ul aici este de top si el: poti inota printre testoase si pestisori colorati!

Aventuri in subteran de insula din Caraibe

Nu puteam sta prea mult pe plaja, nu e asa? In prima zi, dupa cateva ore bune de balaceala, am sarit in masina inchiriata, si am pornit spre Animal Flower Cave, poate prima atractie amenajata pentru turisti de pe Barbados. In pestera intri doar cu ghid, pentru a proteja creaturile ciudate ce ii zic casa, niste anemone marine, care arata precum o floare, dar se comporta precum un animal.

Deasupra este si un restaurant dragut, la care e bine sa iti faci rezervare dinainte daca vrei sa mananci pranzul. Iar coasta nordica a Barbados, este un pic diferita de plajele de nisip nesfarsit ale sudului, si de la pestera este amenajat chiar si un traseu de plimbare, cu puncte de belvedere, pe langa marginile accidentate, din coral, ale acestei parti de insula.

Insa cel mai impresionant loc in subteran din Barbados este altul: o imensa pestera te asteapta sa te plimbi prin ea cu un trenulet electric. Magnifica Harrison’s Cave este situata in centrul insulei, a fost deschisa publicului in 1981, si impresioneaza prin cascade subterane si piscine cu apa cristalina, dar si cu stalactite si stalagmite in forme dintre cele mai interesante. La suprafata este amenajat un mic parc de aventura si un traseu de plimbare, dar si un parc aviar.

Maimutele de pe Barbados

Doar la maimute nu ma asteptam pe Barbados, ca sa fiu sincer, dupa Dominica unde nu intalnise astfel de animale! Dar inca de cand am parcat in fata hotelului nostru le-am vazut jucindu-se printre masini! Iar undeva, in centrul insulei, este amenajata si o rezervatie de protectie a lor, Barbados Wildlife Reserve. 14000 de green monkeys, venite acum sute de ani din Senegal, spun Barbados-ului casa. Le vezi si pe coasta, si in capitala Bridgetown, dar cel mai bine le poti admira in rezervatia wild reserve din centrul insulei, inainte si dupa un traseu prin Farley Hill National Park. Fun fact: la ora cinei, maimutele ocupa loc VIP, pe carapace de testoase. Iar tot aici sunt rezidenti si gaini, cocosi sau caprioare.

Rihanna, omniprezenta in Barbados

Celebra Rihanna este originara din Barbados, si locuitorii acestei insule nu te vor lasa sa uiti acest lucru. Muzica ei se aude la multe dintre terase si cafenele, o strada poarta numele ei, Rihanna Drive, casa in care s-a nascut este marcata corespunzator, si citate spuse de Rihanna sunt imprimate in diferite locuri pe insula.

Dintre locurile istorice ale Barbados-ului

Am inceput sa descoperim frumoasele cladiri ale Barbados-ului La plimbare prin centrul Bridgetown: portul, parlamentul ce aminteste de cel din Londra, dar si Piata Independentei plina de brazi decorati.

Nu acum multa vreme Barbados era strabatuta de o retea de cai ferate, ce ducea turistii din capitala Bridgetown pe malul Atlanticului, in partea cealalta a insulei. Un pic din atmosfera o poti trai la o mica plimbare prin centrul insulei, cu mocanita, intre Cherry Tree Hill si St Nicholas Abbey, un conac jacobian din anii 1600, piesa centrala a unei plantatii si distilerii de rom, pe care am avut ocazia sa o vizitam.

Districtul istoric Garrison din Bridgetown este una din cele 23 de zone protejate UNESCO din Caraibe, si deneratat aici sunt terenul de curse de cai Savannah si casa in care a stat George Washington tanar, alaturi de fratele sau muribund de turbeculoza, perioada din viata celui ce avea sa devina un mare conducator care i-a marcat destinul si deciziile ulterioare. Iar intreaga zona este, in subteran, strabatuta de o retea spectaculoasa de tunele.

Cum a fost de Revelion in Barbados?

In Barbados de Revelion este mare agitatie mare! Practic fiecare terasa sau restaurant sau cafenea organizeaza ceva, o petrecere cat de mica. Muzica live e peste tot aproape, ca si punch-urile de rom. Din motive de confort si comoditate cu copiii, noi ne-am rezervat, din vreme, la noi la hotel, pentru a putea trimite copiii in camera daca si cand li se face somn. Hotelul Radisson are un ponton lung peste mare, si petrecerea de Revelion acolo s-a organizat, cu decoruri aurii si muzica live pana la 2 noaptea. In plus, chiar la miezul noptii artificii au izbucnit de peste tot, si a fost cea mai buna alegere de petrecere pentru familia noastra!

Recomandari de restaurante bune in Barbados

Cateva restaurante s-au remarcat in cele cateva zile petrecute pe Barbados. In primul rand trebuie sa mentionez QP Bistro si fratele sau mai scump The Cliff. Se pare ca sunt restaurantele preferate ale Rihannei. Sunt situate unul langa celalalt, si au o arhitectura aparte si privelisti exceptionale inspre mare, mai ales daca vii la apus. Insa e absolut necesar sa iti faci din vreme rezervare, nu vei gasi venind direct pentru cina.

Tapas e un restaurant micut, in ciuda numelui de influenta italiana, situat pe o faleza draguta, The Richard Haynes Boardwalk, unde am mancat intr-o seara cu o luna extrem de luminoasa, in muzica valurilor.

La intrarea in casa lui George Washington din Garrisson, in fostele sale grajduri, este amenajata o cafenea cu bucatarie exotica, de inspiratie Caraibiana si sud-americana. Aici am mancat pranzul inainte de a ne imbarca in avionul spre St Lucia, urmatoarea insula in planul nostru prin Caraibe.

Unde ne-am cazat pe insula Barbados cu copiii

Am specificat deja mai sus: ne-am cazat la un hotel care nu ne spunea multe initial, ba chiar avea un scor mic pe booking, mult mai mic decat obisnuim deobicei sa alegem. Dar preturile de cazare in Caraibe, si in mod special in Barbados, mai ales in perioada Revelionului, sunt absolut nebunesti, iar Radisson Aquatica (vezi aici oferte de pret) avea un pret cat se poate de decent pentru ce oferea: un hotel chiar pe malul marii, direct practic pe plaja.

Trebuie sa recunosc ca am avut emotii mari cu aceasta cazare, dar s-au dovedit a fi nefondate. Poate ca mobilierul e un pic mai vechi, renovarile mai de demult, dar privelistea din pat direct, cu intreg golful Carslile, faptul ca din lift ieseam practic direct pe plaja, si restaurantul pe ponton cu apa turcoaz de jur imprejur au fost tot ceea ce ne-a trebuit in aceste zile in Barbados.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare