Sus
  >  Destinatii   >  Australia   >  Ce poti face 2 zile cu copiii in Brisbane

Luna noastra prin Oceania a inceput dupa un zbor de 15 ore din Doha, in Brisbane. Si intai am poposit aici timp de 2 zile, pentru a descoperi inca un oras din Australia, care s-a dovedit la fel de frumos precum Perth, Sydney sau Melbourne, explorate cu ocazia unei alte vacante in emisfera sudica.

Am inceput cu o plimbare la apus pe South Bank

South Bank, malul sudic al raului ce strabate Brisbane si se varsa ceva mai departe in ocean este in fapt o promenada pietonala lunga de kilometri in sir, ce iti ofera privelisti catre malul celalalt si zgarie norii fara numar ce il populeaza.

Noi am traversat de la hotelul nostru, si intai am oprit la Gallery of Modern Art, un muzeu cu arta moderna sub semnatura unor artisti din Australia de renume.

Apoi ne-am invartit cateva ture cu The Wheel of Brisbane, pentru a vedea orasul de sus, mereu una din placerile copiilor sa se dea in roti gigantice.

Faleza are apoi zone de balaceala ( Streets Beach – o piscina laguna de dimensiuni generoase), dar si zone amenajate precum paduri tropicale sau gradini chinezesti.

Apoi am continuat cale lunga, pana la Kangaroo Cliffs, o zona stancoasa chiar pe malul raului, unde am poposit pentru o cina cu superba panorama a Brisbane-ului in culori aurii.

Intalnind „localnicii” – Lone Pine Koala Sanctuary

Una din primele activitati pe care trebuie sa le faci cum ajungi in Australia? Sa intalnesti canguri si koala, dingo sau diavoli tasmanieni. Si cum la 15 minute de centrul Brisbane este unul din cele mai mari sanctuare de koala din lume, nu am ezitat sa luam un uber intr-acolo. Ba am rezervat din timp si o experienta mai aparte: poze cu cateii dingo, cei mai mari pradatori mamiferi din Australia.  Copiii au zis ca sunt mai degraba vulpite dragalase…

O plimbare prin centrul istoric al orasului

Nu doar pe rau este frumos sa te plimbi prin Brisbane, ci intreg centrul sau, cu cladiri superbe, istorice, ofera loc pentru o promenda frumoasa. Am mers de la primarie si cladirea ei impozanta, la catedrala sau la casino, si apoi la shopping pe Queens Street.

Incursiune pe Gold Coast, zona de coasta din dreptul Brisbane

Brisbane nu este la mare, ci pe rau, dar la maxim o ora cu masina de centrul sau ajungi in Gold Coast, unde am poposit si noi doua zile, de data aceasta la final de excursie. E o zona de coasta tare frumoasa, si despre ce poti face doua zile pe Gold Coast in Australia am detaliat intr-un articol separat.

Unde ne-am cazat in Brisbane?

Am avut un hotel extrem de dragut in Brisbane, plin de arta si culoare, si, spre incantarea copiilor, cu o piscina cu apa calda deschisa non stop. Astfel incat jetlagul a fost combatut cu succes prin reprize tarzii in noapte de inot. W Brisbane, un lant hotelier tare drag noua, se numeste, si a avut si locatia perfecta, la doi pasi de orice am vrut sa vizitam prin oras.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare