Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  5 moduri de a te bucura de frumusetea Cetatii Tsarevets din Veliko Tarnovo

Cetatea Tsarevets este probabil cel mai cunoscut si mai popular loc de vizitat pentru turistii care ajung in frumosul oras bulgar Veliko Tarnovo. Am vizitat-o prima oara acum 12 ani, si de atunci, de fiecare data cand revenim in zona ne bucuram de frumusetea si maiestuozitatea zidurilor sale de aparare. Si de fiecare data descoperim alt unghi si alt mod de a te bucura de peisajul impadurit al zonei cu catedrala cetatii in centrul sau.

Traverseaza podul cetatii Tsarevets si urca pana sus la catedrala

Acum 12 ani, cand am vizitat cetatea Tsarevets pentru prima oara, traseul pana sus la catedrala nu era la fel de amenajat ca acum, si nici turistii nu erau la fel de multi. De atunci chiar in cetate nu am mai intrat. Dar la ultima noastra vizita, pentru ca am stat la un hotel la 2 pasi de casa de bilete a cetatii, intr-o dimineata am urcat pana la Catedrala ce domina dealul si peisajul. Si Veliko, inconjurat de paduri de toamna, este superb de sus de acolo!

Da-te in Love Swing, un leagan panoramic montan pe stanca de vizavi de cetatea Tsarevets, deasupra Veliko Tarnovo

Poti ajunge pana la Love Swing, un leagan panoramic deasupra orasului, pe 2 trasee diferite. Unul, scurt dar foarte abrupt, porneste de pe drumul ce leaga Veliko Tarnovo de satul Arbanassi, chiar de la iesirea din oras, si celalalt, mai lung, dar lin, porneste de la marginea aceleiasi sosele, dar in dreptul intrarii in Arbanassi. Ambele sunt extrem de scenice, iar locul in care este amplasat leaganul ofera o panorama superba cu cetatea Tsarevets si intreaga zona.

Urca pe dealul vecin la cea de-a doua cetate din Veliko Tarnovo: Trapezitsa

Tsarevets nu este singura cetate din orasul Veliko Tarnovo. Pe dealul fix de alaturi o alta cetate isi desfasoara maiestuos zidurile: Trapezitsa, si spre deosebire de prima dintre ele, nu este asaltata de busuri pline de turisti. Asa ca poti admira Tsarevets in liniste, de vizavi. La Trapezitsa poti urca cu un funicular sau pe o ecopoteca. Am povestit aici despre weekendul prin Veliko Tarnovo cand am vizitat Trapezitsa.

Viziteaza Mini Bulgaria, si plimba-te printre cladiri emblematice in miniatura fix sub zidurile cetatii Tsarevets

In spatele cetatii, chiar sub zidurile sale, a aparut de cativa ani o atractie pentru cei mici, dar si intreaga familie: Mini Bulgaria, un parc tematic ce iti prezinta in miniatura cladirile emblematice ale Bulgariei. In timp ce te plimbi intre Varna si Plovdiv ai insa permanent contact vizual cu Tsarevets deasupra ta, dar o poti vedea si in dimensiuni reduse fix in centrul parcului.

Seara admira spectacolul de lumini proiectat pe zidurile cetatii

In weekenduri, de ani de zile, seara se proiecteaza un spectacol de lumini pe zidurile Tsarevets. Iti poti cumpara si locuri la tribuna special amenajata, dar il poti vedea si din strada, de la intrarea in cetate, dar si de mai multe hoteluri ce au vedere catre aceasta parte a Veliko Tarnovo.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare