Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Explorind biserica saseasca din Apold

Una din comorile Transilvaniei (si unul din cele mai faine lucruri pe care il poti face cu copiii in aceasta parte a Romaniei) o reprezinta numeroasele biserici fortificate sasesti, pe care le poti zari cu turla semeata prin mai toate satele din zona. In fiecare an incerc sa vizitam macar cate una noua. Nu doar dintre bisericile fortificate inscrise in UNESCO, sau faimoase, la fel de frumoase sunt si toate celelalte. Anii trecuti am explorat cu drag biserici precum cea din Bunesti, Mesendorf ori din Crit, si in aceasta toamna am ajuns in biserica saseasca fortificata din Apold.

Cum ajungi in Apold?

Apold este la 10 minute de Sighisoara, si la in jur de o ora de Targu Mures. Noi am combinat vizita aici cu o plimbare cu masina de toamna pe Transfagarasan, si un stop la Povestea Calendarului inainte. Din Bucuresti faci in jur de 5 ore pana in Apold.

Admirind zidurile si picturile bisericii fortificate din Apold

Ca multe alte biserici fortificate din Transilvania, Biserica Fortificata saseasca din Apold este in grija unei fundatii, iar cand am ajuns noi la zidurile ei, un voluntar din Germania, un student, ne-a intampinat si ne-a prezentat locul. Numarul de telefon este pe poarta bisericii, daca nu il intalniti acolo.

Biserica este construita in secolul XIII, si reconditionarea ei a inceput in 2001, cu ajutorul unei fundatii din Berlin. Intr-unul din turnuri, in care poti si urca pentru a vedea dealurile si casele dinprejur, o mica expozitie iti prezinta intreaga munca depusa de voluntari pentru reconditionarea bisericii.

In biserica, imediat ce vei pasi vei remarca superbele picturi ce inca s-au pastrat pe cativa din pereti, dar si diferite decoratii. Din cand in cand un preot vine pentru a tine cate o slujba aici.

Unde ne-am cazat in Apold?

Am ales o cazare faina pentru familiile cu copii: Casa Trappold (vezi preturi aici). O curte mare, cu loc de joaca, a fost pe placul celor mici. Ba chiar au avut si o trambulina imensa, si un mic teren de fotbal sa isi descarce energia matinala. Noi ne-am bucurat de soare si bancile din curte, si de faptul ca am putut bea in liniste cafeaua, cu copiii ocupati prin curte.

Serile ni le-am petrecut la caldura semineului, in restaurantul pensiunii, la un pahar de vin bun din Transilvania.

>> Rezerva Casa Trappold
>> Cauta cazare in Sighisoara | Targu Mures

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare