Sus
  >  Destinatii   >  Weekend cu fetele in Colmar

La mijloc de martie, un pic dupa data de 8 si Ziua Femeilor, ne-am lasat sotii si copiii acasa si am pornit spre Colmar, in Alsacia, intr-un weekend #LadiesOnly marca Family Travel Bubble, in colaborare cu agentia Familia Hai Hui. Va povestisem deja despre cat de fain va fi cand v-am facut invitatia sa va alaturati grupului nostru!

>> Pentru noiembrie 2024 am lansat o noua excursie Ladies Only in Bruges!!

>> Ce excursii de grup avem in perioadele urmatoare
>> Inscriere newsletter Family Travel Bubble

Pentru a ne reuni un grup cat mai distractiv, am zburat din doua directii spre Basel, aeroport la granita intre 3 tari si cea mai aproape varianta pentru a vizita sarmantul Colmar. Alina de la The Happy Kid a venit cu un grup din Cluj, si eu am insotit fetele din Bucuresti. Ne-am reunit la Colmar Hotel, o alegere perfecta la cateva minute de ce tru orasului si doi pasi de gara. Dar ia sa vedem, ce au facut un grup de fete prin Alsacia un weekend oare?

>> Citeste si ce a povestit Alina despre excursia noastra

Am luat la pas toate stradutele pietruite din centrul istoric al Colmar-ului

Colmar e practic scos din povesti cu printese (nu degeaba se spune ca inspiratia pentru Frumoasa si Bestia din Alsacia vine), si a fost o placere sa ii luam la pas stradutele pietruite, agale, fara sa ne deranjeze vreun copil sau sot. Am vizitat Catedrala, am intrat in magazine de suveniruri specializate pe Craciun, turta dulce, branza traditionala sau specialitati de carnati, si am cumparat din plin pentru acasa, si am oprit din loc in loc la mici terase cochete pentru un pahar de cremant (spumantul din Alsacia) sau vin alb pinot gris, cel mai popular soi de struguri in potgoriile din jur.

Fascinanta zona Little Venice si cu barcuta pe canalele din Colmar

Una din cele mai frumoase zone din Colmar este cea supranumita Little Venice, unde in trecut pescarii isi vindeau pestii si spalatoresele isi spalau hainele in apa canalelor ce strabat orasul. Acum este foarte popular sa te plimbi cu o barcuta de lemn pe zona navigabila a canalelor, in timp ce vaslasul iti povesteste istoria Alsaciei care a fost cand parte a Germaniei, cand a Frantei. Noi am facut aceasta excursie chiar la apus, pentru un strop in plus de culoare pe casele din Colmar.

Dar pentru ca eram fara copii si doar noi fetele, am revenit seara dupa cina in Little Venice, pentru o mica sedinta foto amuzanta la luminile noptii.

Choco Story, un muzeu interactiv si o incursiune in lumea ciocolatierilor din Colmar

Una din punctele incluse in itinerariul nostru prin Colmar a fost cu arome de ciocolata. Pe numele sau Choco Story, am vizitat un muzeu foarte educativ si interactiv, ce ne-a purtat prin istoria ciocolatii in aceasta zona din Franta. Si nu doar am vizitat, ci am si degustat, in total 5 soiuri de ciocolate, dupa diferite retete (inclusiv stravechi).

La degustare de vinuri alsaciene

Vinificatia este o adevarata traditie in Alsacia. Fiecare sat este incojurat de podgorii cat vezi cu ochii. Clima temperata si foarte uscata si solul fertil fac aceasta zona perfecta pentru cultivarea de diferite soiuri de struguri albi, printre care pinot gris fiind cel mai popular. Am fost in vizita la Domaine Robert Karcher et Fils, cea mai veche crama din Colmar, si am facut cunostinta cu pisica familiei, am degustat 5 feluri de vin alb si spumant, si am coborat in pivnitele sale istorice, dotate cu butoaie vechi de sute de ani.

Statuia Libertatii din New York isi are originile in Colmar

In timp ce iei la pas stradutele din Colmar o sa tot zaresti pe jos sageti aurii cu celebra Statuie a Libertatii desenata pe ele. Ba chiar la una din iesirile din oras o imensa copie de 12m inaltime a statuii te va saluta. Si aceasta dintr-un singur motiv: sculptorul, Auguste Bartholdi, care a realizat aceasta opera celebra de arta este originar din Colmar, si ii poti vizita casa, unde poti afla mai multe detalii despre ce alte ansamble sculpturale a realizat, dar si poti vedea cum ar fi putut arata altfel Statuia Libertatii in diferite mulaje, incercari si studii timpurii.

Piata acoperita din Colmar

Ultimul loc in care am poposit inainte de a ne indrepta, in ultima zi, spre avionul ce ne astepta in Basel sa ne intoarcem acasa, a fost Piata Acoperita din Colmar. Cu o arhitectura deosebita si luminoasa, construita in 1865, si in trecut locul in care agricultorii isi comercializau marfa, acum Piata Acoperita din Colmar este un amalgam de fructe si legume la vanzare si mici baruri sau bistro-uri in care poti degusta bauturi si preparate locale.

Egusheim si Ribeauville, doua sate sarmante foarte aproape de Colmar

Grupul de Cluj a furat un pic startul, dat fiind ca a aterizat mai repede, si a profitat de orele pana ne-am alaturat si noi pentru a face o prima incursiune in Egusheim, un sat superb la cativa kilometri distanta. Eu am vizitat Egusheim acum cativa ani, in familie, pe cand Ema si-a dorit sa mearga acasa le Belle din Frumoasa si Bestia de ziua ei.

Cu toate fetele, in formula completa, am pornit a doua zi spre alt sat iconic din zona: Ribeauville, al carui castele ce il inconjoara sus pe dealuri impadurite se pare ca au fost sursa de inspiratie pentru fascinantul castel al Bestiei unde Belle este tinuta prizoniera. 

La spa in ape termale, cu privelisti catre podgoriile alsaciene

Tot in Ribeauville, de fapt la iesirea din sat, este amenajat un imens spa cu ape calde, multe piscine si saune, o placere si un moment de relax perfecte pentru un grup de fete. Un mic sfat: in weekend este foarte aglomerat, asa ca cel mai bine este sa includeti Balnéo Barrière  in itinerariu intr-o zi din timpul saptamanii. Ba spa-ul are si o zona de lounge si restaurant, corect numita Belvedere, pentru o masa sau o bautura dupa piscine.

Escapada in Strasbourg

Viata in Strasbourg are alt ritm, ritmul unui oras mare si agitat. Insa centrul sau vechi este in aceiasi arhitectura tipica a regiunii, cu casute colorate cu barne decorative de lemn, si adaposteste multe minuni ce asteapta sa fie explorate, iar o parte din fetele din grup au facut o mica escapada urbana, profitind de gara aproape si trenurile dese directe de doar jumatate de ora intre Colmar si Strasbourg.

Mici detalii organizatorice: Unde ne-am cazat, cum am ajuns de la Basel in Colmar, si cum ne-am deplasat in jur?

Pentru a ajunge in Alsacia cel mai convenabil este sa zbori pe aerortul Basel, ce deserveste 3 tari: Franta, Elvetia si Germania. Catre Basel din Romania sunt zboruri directe de cateva ori pe saptamana atat din Cluj, cat si din Bucuresti. De la Basel in Colmar mai ai aproximativ 40 de minute de mers pe autostrada, si trebuie sa ai grija sa iesi inspre Franta din aeroport. Pentru fiecare jumatate de grup in parte, am avut organizat un autocar, care sa ne ia din fata aeroportului si sa ne lase in fata hotelului. Acest lucru s-a dovedit excelent mai ales in cazul zborului de Bucuresti, care a sosit seara si cu ceva intarziere, incat absolut orice in aeroport era deja inchis, si ar fi fost foarte complicat sa ne deplasam la destinatia noastra.

Ne-am cazat la Hotel Colmar, la cateva minute pe jos de centru, dar in imediata vecinatate a garii, pozitie care a fost perfecta pentru un grup dinamic de fete in cautare de plimbari frumoase si distractie.

Catre satele din apropiere te poti deplasa fie cu taxi-ul (exista in Colmar taxi-uri de 9 persoane), fie am avut deja rezervat transfer cu autocarul. Catre orase mai mari ai optiunea foarte buna si rapida a tren-ului.

Ce mai poti vizita in zona?

Alt sat iconic, de care nu am avut de data aceasta timp, este Riquewihr. Cu un mic mai mult timp, o incursiune in Basel, oraselul elvetian chiar de langa aeroport, este bine venita. Iar EuropaPark, celebrul parc de distractii din Germania, este la maxim o ora distanta de Alsacia. De data aceasta insa am avut timp doar sa trecem neobisnuita granita din mijlocul aeroportului Basel, dintre ghiseele de checkin, ce desparte Franta de Elvetia.

Cam asa a fost excursia noastra in Colmar doar cu fetele, si timpul s-a scurs mult prea repede. Deja ne gandim insa unde sa mergem data viitoare, si cu copii, si fara, iar daca vreti sa vedeti deja ce excursii mai avem pregatite va invit sa intrati pe site-ul Family Travel Bubble sau sa va inscrieti la newsletterul nostru.

>> Ce excursii de grup avem in perioadele urmatoare
>> Inscriere newsletter Family Travel Bubble

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare