Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Scurt stop spre litoral: Lacul de creta si Canalul Dunarea-Marea Neagra de la Murfatlar

Uneori ne place sa facem cate un scurt stop de dezmortire a picioarelor cand ne putem la drum spre Marea Neagra, chiar daca autostrada este destul de rapida de parcurs in ultima perioada. Asa am oprit la Adamclisi, la Monumentul de la Straja sau la Crama Rasova, iar acum, in drum spre cazarea noastra din Eforie Sud de la Mojo Resort (citeste aici cum a fost weekendul nostru) am ales sa oprim sa vedem Lacul de Creta de la Murfatlar.

Lacul de Creta, sau pe numele lui oficial Rezervația naturală Fântânița-Murfatlar, este un lac cu ape bleu-verzi format in mijlocul unei vechi cariere. Pentru a ajunge la el este necesar un ocol de 10 minute de la Autostrada Soarelui, in directia Murfatlar. De altfel, lacul se afla doar la cateva minute de centrul orasului. Langa puteti vedea, doar de afara insa, strania cladire ce apara si adaposteste Situl arheologic  Basarabi-Murfatlar, o serie de biserici si galerii rupestre, sapate in dealul de creta, ce insa sunt intr-un interminabil proces de restaurare si nu permit turistilor accesul.

Noi am gasit Lacul de creta destul de secat, fiind august si canicula si seceta, dar este un loc dragut de popas chiar si asa, neobisnuit si unic la noi in tara, un obiectiv natural din Dobrogea mai nestiut de lume (de altfel noi am aflat de el atunci cand ne-am rezervat, tot in aceasta vara, o camera la hotel Pasha in Eforie Nord, si, citindu-le sectiunea de blog am dat peste un articol in care era mentionat acest lac interesant, alaturi de alte obiective de vizitat pe litoral – daca vrei sa vezi cum a fost in vara 2022 pentru noi un weekend la Eforie Nord citeste aici).

La 5 minute cu masina puteti face alt popas langa Murfatlar: Canalul Dunare-Marea Neagra, pe malul caruia puteti chiar sa va plimbati pentru a vedea Dunarea, ce isi croieste drum printre pereti stancosi abrupti, spre mare.

PS: In alt weekend la noi la Marea Neagra am ales o cazare in Eforie Nordciteste despre cum a fost weekendul nostru la Hotel Pasha

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare