Sus
  >  Destinatii   >  O zi hai hui prin Toledo

Ce sa faci intr-o escala de 9 ore in Madrid, venind din Chile? Ei bine, sa mergi in Toledo, mai ales daca nu ai mai fost niciodata in sarmantul orasel spaniol, si iti doreai demult sa il vezi.

 

 
 

Toledo, la o ora cu masina de Madrid

Aflat la doar 1h de aeroportul din Madrid, Toledo merita cu prisosinta o escala de o zi (dar si mai mai multe, daca ai mai mult timp la dispozitie). Stradutele sale pietruite, ce serpuie in sus si in jos printre case cochete cu balcoane de lemn, sunt o incantare pentru orice amator de plimbari urbane.

Ce sa vizitezi timp de o zi in Toledo?

Cel mai important obiectiv turistic in Toledo este Catedrala sa, o adevarata bijuterie baroca, cu zeci de decoratiuni, statui, vitralii, cu adevarat un festin vizual.

Nu rata nici Alhambra din Toledo, cetatea ce domina orasul, si care in prezent adaposteste Muzeul Militar.

De pe terasele din jurul orasului vechi, o priveliste superba ti se desfasoara in fata ochilor. Noi cum am ajuns ne-am desfatat cu peisajele insorite alaturi de o sangria rece.

Vechea Moschee din Toledo, transformata apoi in biserica, si actualmente muzeu, este un exemplu despre istoria maura a orasului, si un loc de neratat intr-o excursie in Toledo. Mi-au placut aleile sale inflorite, dar si privelistea cu stradutele orasului ce iti apare de la marginea zidurilor sale.

Cam aceasta a fost poate prea scurta noastra vizita in Toledo din Madrid. Prea repede a venit momentul sa repornim spre aeroport, pentru zborul de intoarcere acasa, la finalul unei fantastice excursii prin Insula Pastelui, desertul Atacama si Santiago de Chile.

PS: Daca esti la prima vizita in Madrid, nu rata insa atractiile acestui fabulos oras spaniol.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare