Travelista.ro Exit Reader Mode

Escala in Istanbul: Dolmabahce Palace si Nusr Et #SaltBae

O noua excursie intre Asia Centrala si Africa (din Kyrgistan in Madagascar), un nou stop in Istanbul. De data aceasta am avut la dispozitie 12 ore de escala, pe zi si am profitat din nou pentru a iesi si a vizita un pic din orasul ce se intinde intre 2 continente.

O vizita pe indelete la Dolmabahce Palace

Desi am fost de atatea ori in Istanbul, nu ajunsesem niciodata sa vizitam celebrul Dolmabahce Palace. Fie nu aveam suficient timp, fie era pandemie si vroiau masti inauntru, fie era coada prea mare. Dar de data aceasta, inarmati cu bilete luate inainte online, am alocat cateva ore bune pentru a vizita giganticul complex care este Dolmabahce Palace, locul in care si-a dat ultima suflare Ataturk, parintele Turciei moderne.

De la Harem la Selamlik, cea mai frumoasa parte din palat, la muzeul ceasurilor sau cel de arta, te vei plimba prin camere superb decorate, curti ornamentate, si poti admira si Bosforul de dincolo de gardurile dantelate ale Dolmanahce.

Fiind dupa un zbor de 5 ore din Kyrgistan am profitat de loc sa ne si relaxam, la o prajitura buna si o limonada racoroasa la una din cafenelele din complex.

Pranz tarziu sau cina devreme la Nusr Et

De multe ori alegem sa mancam intr-una din locatiile Nusr Et. Ne place cu adevarat friptura de vita de acolo! Daca data trecuta am mers la restaurantul din mijlocul Grand Bazaar, de data aceasta am ales unul mai nou, in Macka Palace, o locatie eleganta si cu aceleasi preparate delicioase cu care #SaltBae si-a obisnuit clientii.

Plimbare prin Macka Demokrasi Park

Imediat langa Macka Palas un parc in panta incepe, si am petrecut ultima ora in Istanbul plimbindu-ne pe aleile sale umbroase. Parcul coboara pana langa Dolmabahce Palace, unde ne-a incheiat, in acelasi loc in care am si inceput-o, escala de 12 ore prin Istanbul, admirind in luminile noptii fatada si portile palatului.

PS: Citeste si alte idei de escale de cateva ore sau o zi prin Istanbul:

>> O noapte pe Bosfor la Kempinski Ciragan Palace
>> Turnul Fecioarei
>> Galata Tower si cartierul Karakoy
>> Mic dejun pe malul Marii Negre
>> Pranz in Grand Bazaar la Nusr Et