Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cum a fost la Ensana Aquahouse in Bulgaria cu copiii?

Se da un weekend insorit de aprilie, fara de plan. Ce sa facem, ce sa facem? Si ne-am adus aminte: Bulgaria este mereu o idee buna! Si dusi am plecat vineri dupa amiaza catre un hotel de care citisem de curand, deschis recent in Sf Constantin si Elena, langa Varna, cu piscine cu ape termale (si doar ne stiti ca iubim piscinele cu ape termale, nu e asa?).

>> Cauta oferte la Ensana Aquahouse
>> Citeste ce am facut la alt hotel in St Constantin si Elena acum cativa ani: Astor Garden
>> Plimbari de toamna in Varna
>> Cum a fost cu copiii in extrasezon in Nisipurile de Aur, la Grifid Encanto

Varna e de altfel una dintre preferatele noastre in Bulgaria in extrasezon, pentru un strop de aer de mare, si am pus aici mai sus linkuri catre alte povesti de weekend de pe aici, din alti ani. De data aceasta am ales sa stam la Ensana Aquahouse, un hotel deschis de vreun an si ceva, care fructifica la maxim apele termale de pe malul marii din Sf Constantin si Elena, statiunea satelit a Varnei.

Ce facilitati gasesti la Ensana Aquahouse?

E un hotel mare, nu o sa te mint, si poate vara e nitel cam plin de lume. Dar in extrasezon e fix ce trebuie! Design-ul este impecabil peste tot, doar e construit acum 2 ani. Inca de la receptie te vor impresiona fantanile din metal, foarte ingenioase.

Camere sunt de multe feluri: exista family rooms cu 2 paturi duble, dar exista si variante de apartamente cu 1-2 dormitoare, pentru familii mai extinse. Noi am avut sea view, si am remarcat ca in extrasezon doar pe acestea le au in oferta. A fost minunat sa ne trezim cu marea in fata, la rasarit. Doar la Pasha Hotel in Eforie Nord am mai avut aceasta senzatie, la Marea noastra Neagra.

Restaurante sunt 3 la numar: unul in sistem bufet, spatios, cu mancare f buna. Si doua tematice: unul italian, cu pizza la cuptor delicioasa, paste, si vinuri de calitate. Si unul cu un design minunat, cotat ca unul din cele mai bune restaurante din Varna, ce serveste bucatarie japoneza. Pe acestea doua le-am testat pe ambele in weekendul nostru la Ensana Aquahouse.

Si sa ajungem la ce e cel mai important: piscinele. La plural, pentru ca sunt o gramada! Intai ajungi la cele dinauntru: doua mari, una de balaceala si una adanca, buna de bazine, dar si una rotunda pentru bebelusi. Acestea sunt calde, termale si foarte placute. Insa alaturi, doar pentru cei curajosi, este si una de 18 grade. E chiar langa zona de saune si hammam-uri, sa te incalzesti repede dupa.

Iar afara, curtea, cu pini inalti si multa vegetatie, ascunde o sumedenie de alte piscine. In extrasezon nu sunt deschise chiar toate, dar sunt deschise cele care conteaza: cu ape termale! O minunatie a fost ziua intreaga aproape petrecuta la balaceala aici!

>> Cauta oferte la Ensana Aquahouse

Ce am mai facut prin Varna in acest weekend?

Deobicei suntem in modul explorare, dar acum, mai ales ca ne-am plimbat prin capitala litoralului bulgaresc de atatea ori, am decis sa profitam de piscine la maxim! Insa tot am facut cateva plimbari, Varna e prea frumoasa sa nu o iei macar putin la pas de fiecare data cand ajungi in ea, si am gasit niste locuri absolut senzationale.

Vineri seara, imediat dupa drum, ajunsi chiar la apus in St Constantin si Elena, am iesit la plimbare pe faleza cocheta a statiunii, cu pontoane, statui, castele inedite.

Intai am poposit in Portul din Varna, una din zonele noastre preferate din oras, unde am testat cu brio un restaurant nou pentru noi, de care auzisem doar de bine: Captain Cook. Si de bine a fost, mancare delicioasa, un mix de bucatarie bulgareasca, peste proaspat asezonata cu vin rose sec de la Varna Winnery.

Apoi am inceput sa ne plimbam prin Gradina Marii (Sea Garden), superbul parc de deasupra falezei din Varna, pana am coborat chiar la mare, intr-un loc cu totul aparte. Un loc in care aproape te simti ca in Islanda, dar esti de fapt in Bulgaria. Pe margine de drum, intre padure si mare, gasesti bazine cu apa termala, unde localnicii vin sa vorbeasca si sa se relaxeze de o viata, fara taxa de intrare sau prea multe fite, dar cu vestiare si dusuri si privelisti cu valurile. O dupa amiaza perfecta, cum s-ar zice!

Cam acesta a fost weekendul nostru de balaceala langa Varna, la Ensana Aquahouse. Ce locuri ne mai recomandati la malul marii prin Bulgaria pentru data viitoare?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare