Sus
  >  Destinatii   >  Australia   >  Doua zile pe Gold Coast in Australia

Ultimele 2 zile ale lunii petrecute prin Oceania au fost dedicate relaxarii pe coasta aurie numita foarte intocmai Gold Coast, la nici o ora de aeroportul din Brisbane, unde am aterizat dupa o saptamana prin Vanuatu.

Principala activitate in Gold Coast? Pai cum altfel decat plaja. Care e aurie si nesfarsita, spalata de valurile oceanului. Dar sa o luam pe rand..

The Spit – o plimbare frumoasa la apus

Intai si intai am poposit pe The Spit, un dig lung ce margineste un parc si o plaja ampla, plina de surferi, loc bun pentru a arunca un ochi catre skyline-ul din centrul Gold Coast, un sir de zgarie nori ce face pana si Miami sa fie gelos.

Plimbari nesfarsite pe plaja si piscina panoramica la hotel

Gold Coast inseamna dupa cum am zis deja plaje aurii nesfarsite. Asa ca nu am rezistat de cate ori am avut ocazia in cele doua zile petrecute aici, dimineata si seara, sa iesim la plimbari lungi, nesfarsite, pe nisip. Apa nu este cea mai calda insa aici, si eram si pe timp de iarna in iulie, asa ca pentru balaceala am optat doar pentru piscina noastra incalzita de la hotel.

Baza ne-am stabilit-o in zona din Gold Coast numita Surfers Paradise, iar sambata seara am mers, ca toata lumea, la Surfers Market, care se organizeaza pe faleza. Distractia a continuat pe bulevardul pietonal marginit de magazine. Iar in weekenduri, Gold Coast este absolut plin de oameni in cautare de distractie.

O ultima intalnire cu cangurii si koala inainte de a pleca de pe Gold Coast si din Australia

Daca la venire in emisfera sudica am petrecut primele ore ale primei zile la un sanctuar cu canguri de langa Brisbane, era si normal sa ii salutam pe pufosii localnici din Australia si la final de aventura. Asa ca, chiar inainte de a merge spre aeroportul Brisbane pentru a ne imbarca in cele 15 ore de zbor pana in Doha, am mers la Sanctuarul Currumbin, un parc imens plin de animalute de tot soiul, rezidente cu acte depline in Australia.

SI ne-am rezervat, din timp, o experienta mai deosebita: un pranz cu koala. Intr-un loc special amenajat te asezi la masa in mijlocul unei mici paduri de eucalipt. Iar eucaliptul se stie, este felul principal al koala, care te vor acompania pe timpul mesei. Iar un ranger va veni, si iti va povesti despre viata acestor animale atat de haioase la sanctuar, dar si tot felul de detalii inedite despre aceasta specie care traieste doar in Australia. La final poti face o poza cu haiosii parteneri de pranz, cu care sa pleci amintire acasa.

Cam acestea au fost ultimele noastre doua zile din aventura noastra prin Oceania de la inceputul verii, aventura care ne-a dus din Brisbane in centrul rosu al Australiei, apoi in insulele din Noua Caledonie si Vanuatu si inapoi pe Gold Coast.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare