Travelista.ro Exit Reader Mode

Idee de traseu de calatorit culinar timp de o saptamana in Bucuresti

Uneori calatorim doar pe cale culinara… Si din fericire Bucuresti-ul e foarte ofertant la restaurante cu specific din diferite tari, foarte bune! Asa ca iata o sugestie pentru o saptamana de calatorii gastronomice prin Bucuresti:

LUNI
Testeaza bucatarie georgiana, una din cele mai bune din lume in opinia noastra, la TAVERNA GEORGIA, un restaurant georgian deschis de putina vreme pe strada Silvestru nr 3 in Bucuresti. Nu rata Khinkali (3 la portie, umpluti cu branza sau carne), sau, preferata mea, Khachapuri cu branza si ou. De fiecare data cand ajungem aici ne amintim cu drag de roadtrip-ul nostru prin Georgia.

MARTI
Marti calatoreste in zona mediterana, in spania, cu o paela spaniola autentica la FINCA BY ALIOLI. Gasesti si variante cu pui, si cu creveti, si portiile sunt generoase si pentru diferite dimensiuni de grupuri.

MIERCURI
Imi place fisticul in orice forma a sa in mancare, de la dulciuri la pizze si paste (practic cu fistic am trait toata excursia noastra ladies only de la poalele Vezuviului), asa cum gatesc in sudul Italiei, asa ca pizza Reale, cu fistic si ricotta, italiana ca la mama ei acasa, de la SARA (zona Floreasca), m-a cucerit din prima. Pe langa aceasta delicatesa, gasiti tot felul de alte pizza, paste, dar si carnuri.

JOI
Cam o data la cateva luni mi se face pofta de rata. Si niciun alt restaurant din Bucuresti nu gateste rata mai bine ca EL PATO, in apropiere de Biserica Anglicana si Gradina Icoanei (prin care face obligatoriu dupa o plimbare). Si dintre toate preparatele cu rata din meniu, Rata peking, ca la Beijing servita, e preferata mea.

VINERI
Daca esti in zona Centrului Vechi, o portie generoasa de mancare din secuime, asezonata cu bere buna, la CSIKI SOR gasesti. Gulasul este la fel de bun aici, in centrul Bucuresti-ului, ca la Miercurea Ciuc.

SAMBATA
Sambata e zi de porceala probabil, si uneori mergem sa mancam burgeri americani la THE BURGER FACTORY. Si decoratiunile sunt americane, iar de Craciun totul devine foarte festiv, iar burgerii sunt foarte interesanti: cu foie gras sau colorati in 3 culori, cu seringi cu sirop de artar, sau cine stie ce alte nebunii extravagante! Vino lesinat de foame aici insa!

DUMINICA
Duminica va propun sa revenim la traditional romanesc, dupa atata calatorie culinara in jurul lumii de acasa din Bucuresti. Asa ca… sa fie sarmale si ciorba de burta, si nu oriunde, ci la unul din cele mai frumoase si cunoscute restaurante din Bucuresti la CASA DOINA, unde noi revenim an de an macar o data, in amintirea nuntii pe care, acum 17 ani, aici am petrecut-o.

BONUS DE SEZON
E octombrie, luna Halloween-ului, si cel mai bun dovleac copt, alaturi si de o placinta de dovleac la PESCARUS in Herastrau am gasit.

Ce ne recomanzi sa testam saptamana viitoare?

PS: Inca este vreme buna de urcat la restaurante rooftop.